Inca un pas catre calatoria fara vize in SUA

Sambata, 01 Noiembrie 2008, ora 22:41
1977 citiri
Inca un pas catre calatoria fara vize in SUA

Luni se va semna, la Washington, primul act in procesul de introducere a Romaniei in programul american Visa Waiver, informeaza Ministerul Afacerilor Externe roman, intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com.

Pentru a beneficia de Visa Waiver, Romania trebuie sa indeplineasca toate conditiile cerute de SUA, inclusiv reducerea ratei de respingere a vizei americane pentru cetatenii romani sub 10%.

Romania a avut o rata de refuz a vizelor SUA de 25% in anul fiscal 2008, in scadere cu 12,7% fata de 2007.

SUA au anuntat ca din 2009 Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania si Slovacia nu vor mai avea nevoie de vize, insa pentru Malta, Cipru, Grecia, Polonia, Bulgaria si Romania, SUA au decis sa mentina obligativitatea vizelor.

In data de 3 noiembrie 2008, va avea loc ceremonia de semnare a "Declaratiei dintre Ministerul Internelor si Reformei Administrative al Romaniei (MIRA) si Departamentul pentru Securitate Interna al Statelor Unite ale Americii (DHS) privind principiile de cooperare in vederea intaririi masurilor bilaterale de securitate pentru calatoriile internationale si a indeplinirii cerintelor Programului Visa Waiver".

Care este semnificatia Declaratiei

Semnarea Declaratiei se va face, din partea Romaniei, de catre Adrian Vierita, ambasadorul Romaniei in Statele Unite, iar din partea SUA de catre Michael Chertoff, secretarul pentru securitate interna, seful DHS.

Semnarea Declaratiei semnifica angajarea vointei politice a celor doua guverne pentru indeplinirea unui set de masuri menit sa faciliteze accesul Romaniei in Programul Visa Waiver.

Declaratia confirma continuarea procesului de creare a conditiilor pentru obtinerea de catre cetatenii romani a regimului de calatorie fara vize in Statele Unite (pentru calatoriile de scurta durata, in scop turistic sau de afaceri).

Pe baza principiilor cuprinse in Declaratie, autoritatile romane si cele americane vor coopera pentru adoptarea masurilor convenite, urmand ca accesul Romaniei in Programul Visa Waiver sa se realizeze atunci cand toate conditiile prevazute de legislatia americana vor fi intrunite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tot mai mulți români preferă relațiile fără angajamente. Care sunt principalele cauze pentru care și-au schimbat valorile
Tot mai mulți români preferă relațiile fără angajamente. Care sunt principalele cauze pentru care și-au schimbat valorile
Căsătoria a devenit din ce în ce mai neatrăgătoare pentru foarte mulți români, care preferă să aibă relații romantice care nu presupun obligații. Potrivit unor date furnizate de...
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Din cauza scumpirilor, unii români au renunțat la vacanțe sau își permit cu mari sacrificii una pe an. La cealaltă extremă sunt cei care pleacă des în vacanțe mai scurte sau mai lungi,...
#viza, #SUA, #acord, #Romania, #ridicare, #calatorie, #romani , #frauda