Indicatoarele rutiere cu "Atentie! Cetateni turmentati" vor fi demontate

Luni, 08 Martie 2010, ora 21:15
7462 citiri
Indicatoarele rutiere cu "Atentie! Cetateni turmentati" vor fi demontate
Foto: http://media.realitatea.net

Indicatoarele de circulatie cu mesajul de avertizare "Cetateni turmentati", montate zilele trecute in orasul aradean Pecica, in zona barurilor si restaurantelor, au fost declarate ilegale si vor fi demontate, fiind inlocuite cu alte semne de circulatie.

Conform politistilor din Arad, indicatoarele montate la Pecica, in zonele in care circula cetateni sub influenta alcoolului, nu respecta STAS-ul tehnic prevazut de Codul Rutier, fiind astfel fara efect pentru conducatorii auto, care nu au nicio obligatie la vederea lor.

"Am fost la Primaria din Pecica si le-am cerut sa le demonteze. Aceste indicatoare vor fi inlocuite cu indicatoare de avertizare de tipul Atentie! Alte pericole, care ii obliga pe soferi sa circule cu atentie sporita si sa reduca viteza. Indicatoarele montate de cei de la Primaria Pecica nu erau cuprinse in legislatia rutiera, astfel ca soferii nu aveau nicio obligatie legala la vederea acestora", a precizat, luni, inspector Teodor Tudur, seful Compartimentului Sistematizare si Suport Tehnic din cadrul Politiei Rutiere Arad.

Tudur a mai mentionat ca administratia orasului Pecica a montat indicatoarele fara sa cunoasca legislatia rutiera in vigoare.

"Cei care le-au montat nu au stiut ca aceste indicatoare cu Cetateni turmentati nu au voie sa fie montate. Nu i-am amendat, deoarece nu au actionat cu rea-credinta. Eu am aflat din presa despre aceste indicatoare. Cei care trebuiau sa ma anunte erau politistii din Pecica, dar ei, chiar in perioada in care au fost montate indicatoarele, erau plecati la Bucuresti", a mai afirmat inspector Teodor Tudur.

Primarul orasului Pecica, Petru Antal, nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia luata de politisti.

La sfarsitul saptamanii trecute, pe marginea mai multor drumuri din Pecica au fost amplasate semne de circulatie cu mesajul "Cetateni turmentati", pentru a avertiza soferii ca se afla in zone cu baruri si restaurante, pe unde circula cetateni sub influenta alcoolului.

Semnul de circulatie era de forma triunghiulara, iar pe el era inscriptionata o persoana taraindu-se cu o sticla intr-o mana si mesajul "Cetateni turmentati". Cele 10 semne de circulatie de acest fel din Pecica au fost montate in apropierea unitatilor in care se servesc bauturi alcoolice.

Primarul orasului Pecica, Petru Antal, a spus ca ideea i-a venit dupa ce a vizitat o localitate din Germania, in care erau amplasate astfel de indicatoare.

"In ultima vreme, pe raza orasului Pecica am avut cateva accidente de circulatie care s-au soldat, in unele cazuri, chiar si cu persoane decedate. Ne-am gandit la diferite variante prin care putem stopa acest fenomen si am stabilit ca primul pas sa fie montarea acestor semne de circulatie.

Eu, ca si conducator auto, incerc sa devin mai atent, gandindu-ma ca in acea zona se afla un local, un bar. Cetateanul turmentat, culcat la pamant, este foarte expresiv, astfel ca nu s-ar impune ca aceste semne de circulatie sa fie bilingve", a declarat Petru Antal, primarul orasului Pecica.

Orasul Pecica este situat pe DN 7 Arad - Nadlac, la aproximativ 20 de kilometri de granita cu Ungaria, fiind tranzitat de cei care folosesc punctul de trecere a frontierei Nadlac.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#indicatoare rutiere cetatean turmentat, #indicatoare rutiere demontate, #Pecica Arad , #frauda