Infectie cu salmonella la Suceava si rabie in Constanta

Joi, 19 Iunie 2008, ora 15:56
1913 citiri
Infectie cu salmonella la Suceava si rabie in Constanta

13 tineri din localitatea suceveana Gura Humorului au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara, dupa ce au mancat hamburgeri de la un fast-food.

Dupa analizele de laborator, medicii au stabilit ca tinerii s-au infestat cu salmonella si vor mai sta in spital cateva zile pentru tratament, informeaza Evenimentul Zilei, in editia online.

In urma controlului, Autoritatea de Sanatate Publica Suceava a descoperit la fast-food si alte nereguli, asa ca a decis sa-l inchida.

Focar de rabie in Valea Dacilor, Constanta

Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Constanta au instituit carantina in localitatea Valea Dacilor, unde a fost descoperita o pisica turbata care a muscat patru persoane, precum si o alta pisica si un caine.

La fata locului s-au deplasat medicul veterinar zonal, Dr. Gheorghe Dinca, si medicul veterinar de libera practica din localitatea Medgidia, care au identificat persoanele si animalele muscate.

Cele patru persoane, doi barbati si doua femei, au fost luate in evidenta si le-a fost administrat tratamentul de specilitate la Spitalul de Boli Infecto-Contagioase din Constanta.

Pisica muscata a fost ucisa si a fost adusa impreuna cu pisica turbata la Laboratorul din Constanta al DSVSA, iar cainele muscat a fost izolat in curtea proprietarului, pentru observatie.

Dr. Gheorghe Dinca precizeaza ca rezultatele analizelor au aratat ca este vorba despre rabie, fiind instituita carantina de gradul al treilea.

De asemenea, au fost catagrafiate animalele din Valea Dacilor, vor fi facute vaccinari, iar cainele muscat va fi eutanasiat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au amendat cu 30.000 de lei un service auto din satul Lazu pentru devierea unui curs de apă. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa au anunţat...
#pisica, #Constanta, #suceava, #rabie, #focar, #Salmonella , #frauda