Inselaciune cu joburi in Cipru - sute de vasluieni pacaliti

Sambata, 03 Aprilie 2010, ora 21:15
2071 citiri
Inselaciune cu joburi in Cipru - sute de vasluieni pacaliti

Cinci vasluieni au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT, pentru ca au inselat peste 450 de persoane, carora le-au promis locuri de munca in Cipru, iar la destinatie nu au mai respectat contractele semnate in tara si le-au exploatat.

Potrivit comunicatului Politiei Romane, cele trei femei si cei doi barbati, cu varste cuprinse intre 31 si 52 de ani, vor fi judecati pentru trafic de persoane, inselaciune in contracte, fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, delapidare in forma continuata, furt si spalare de bani.

"In fapt, doi dintre membrii retelei sunt suspectati ca, in perioada 11-17 septembrie 2009, au recrutat prin intermediul unei societati comerciale 14 persoane, in vederea prestarii unor munci pentru un angajator din Cipru. Dupa ce au ajuns acolo, angajatorul nu a mai respectat clauzele contractuale, iar persoanele semnatare ale contractului au fost exploatate prin munca", se arata in comunicatul Politiei.

De asemenea, o alta persoana din cadrul grupului, coordonator a trei firme, a inclus in obiectul de activitate al acestora si "selectia si plasarea fortei de munca", incalcand astfel dispozitiile legale, sustin anchetatorii.

In urma cercetarilor efectuate, politistii au identificat 462 de persoane care au incheiat contracte de mediere in perioada 1 ianuarie 2004 - 30 iunie 2006, de la care suspectii au incasat ilegal 108.324,80 de lei. Totodata, politistii au identificat 110 contracte de mediere, incheiate prin intermediul uneia dintre firmele controlate de membrii retelei, care nu respectau dispozitiile legale.

In urma probelor, la inceputul lunii martie, DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a liderului grupului pentru trafic de persoane in forma calificata si continuata, inselaciune in contracte in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, delapidare in forma continuata, furt si spalare de bani in forma continuata.

De asemenea, fata de o alta persoana s-a pus in miscare actiunea penala si a fost trimisa in judecata pentru complicitate la infractiunea de trafic de persoane in forma calificata si continuata, inselaciune in contracte in forma continuata, spalare de bani in forma continuata, complicitate la spalare de bani in forma continuata si exercitarea fara drept a unei profesii.

Un alt membru al grupului, Elena R., a fost trimis in judecata pentru complicitate la inselaciune in contracte in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, complicitate la infractiunea de spalare de bani in forma continuata, spalare de bani in forma continuata si delapidare in forma continuata.

Totodata procurorii au dispus trimiterea in judecata a Alexandrei G., pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la inselaciune in contracte si a lui Marius C., pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, se mai arata in documentul citat.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#inselaciune jobrui Cipru, #inselaciune Vaslui, #trafic persoane Vaslui , #frauda