Inspector de la Finantele Publice Cluj, arestat

Sambata, 15 August 2009, ora 15:42
1448 citiri
Inspector de la Finantele Publice Cluj, arestat

Un inspector asistent de la Directia Generala a Finantelor Publice Cluj a fost prins in flagrant de catre procurorii DNA in timp ce primea 2000 de euro mita de la administratorii unei societati, pentru a ascunde neregulile gasite la un control financiar, se arata intr-un comunicat DNA remis NewsIn.

Potrivit comunicatului, Tribunalul Cluj a emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele Lilianei Elena Plosca, inspector asistent la Directia de Control Fiscal din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj.

DNA a inceput cercetarea inspectorului pentru luare de mita si trafic de influenta.

Potrivit ordonantei procurorilor de incepere a urmaririi penale, in 2007 inspectorul a efectuat un control la o societate comerciala, in urma caruia a pretins si primit de la administratorii acesteia 17.000 de lei pentru a le intocmi un proces verbal de control favorabil.

In acelasi context, inspectorul a pretins si primit de la cei doi administratori, care au si denuntat-o, suma de 4.000 de lei, pe care a spus ca o va da unui contabil care sa le intocmeasca mai multe devize de lucrari, necesare la intocmirea actului de control, se mai arata in comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie.

De asemenea, potrivit sursei citate, in perioada 27 iulie-14 august 2009, Elena Liliana Plosca le-a mai cerut administratorilor firmei o suma de bani neprecizata initial, "lasandu-i sa creada ca va interveni pe langa inspectori din cadrul DGFP Salaj pentru ca acestia din urma sa ignore amploarea eventualelor nereguli constatate la controlul pe care il efectuau la societatea administrata de denuntatori si sa aplice societatii o amenda in cuantum mai redus decat prevedea legea.

La data de 14 august 2009, inspectoarea i-a comunicat unuia dintre denuntatori suma pretinsa, si anume 3.000 euro, sustinand ca o va remite unuia dintre inspectori".

Elena Liliana a fost prinsa in flagrant de procurori dupa ce a primit suma de 2.000 de euro de la unul din denuntatori. Pe 15 august, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acesteia.

La aceeasi data, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventiva a inculpatei Plosca Elena Liliana pe o perioada de 29 de zile.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#inspector Finante Cluj arestat, #inspector Finante arestat mita , #frauda