Inzestrarea armatei a fost amanata in CSAT

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 14:20
1092 citiri
Inzestrarea armatei a fost amanata in CSAT

In urma sedintei CSAT de marti, de la Cotroceni, programele de inzestrare a armatei romane au fost amanata, fiind adoptata doar strategia acestui proiect.

Discutiile despre programele de achizitii ale Armatei au fost amanate, marti, pentru o alta sedinta CSAT, fiind omise si cele sase programe de inzestrare ale Armatei, unul dintre ele fiind cel referitor la cumpararea de avioane multirol, sustin surse citate de Antena3.

In urma cu cateva luni, fostul ministru al Apararii Nationale, Teodor Melescanu, anunta ca vor fi achizitionate cateva avioane de lupta pentru armata romana.

"Nu se poate face o asemenea amanare. Inteleg ca sunt conditii grele, dar inzestrarea armatei nu se face anul acesta. Parerea mea este ca planul de insetrare trebuie sa continuie anul acesta. Uneori aceste contracte dureaza cinci ani de zile. In cateva cazuri, cum e cazul avioanelor, o asemenea amanare poate avea un impact foarte negativ", a declarat Melescanu pentru Antena 3.

Mihai Stanisoara, ministrul Apararii Nationale, declara in luna februarie ca bugetul MApN va asigura o functionare "corecta" a Armatei si continuarea finantarii programelor de inzestrare aflate in derulare. Ministrul a mai spus ca bugetul de anul acesta va permite si achitarea datoriilor restante din 2008.

Actuala criza economica nu justifica oprirea procesului de inzestrare a armatei romane, a declarat presedintele Traian Basescu la ceremonia de instalare a ministrului Apararii, Mihai Stanisoara.

Mai mult chiar, Traian Basescu dadea asigurari in luna decembrie ca programele strategice pentru armata nu vor fi oprite.

"Pentru ca discutam despre o perioada de criza, as vrea sa va asigur ca programele vitale ale armatei, programele strategice, nu vor fi oprite.

Criza nu justifica nici stoparea reformei, nici a proceselor de modernizare a armatei si acest lucru vreau sa-l stiti foarte bine si sa aveti incredere ca se da Armatei atentia cuvenita", a subliniat presedintele Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#plan amanat, #inzestrare armata, #sedinta CSAT , #frauda