Ziare.com

Ion Bazac te indeamna sa spui "Ce te doare"

de Adriana Toma
Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 16:28

   

Ion Bazac te indeamna sa spui "Ce te doare"
Ministerul Sanatatii pune atat la dispozitia medicilor, cat si a pacientilor Tel Verde "Ce te doare" 0800800855, functionabil incepand de luni, initiativa ce are ca obiectiv aflarea si rezolvarea neregulilor din sistemul de sanatate din Romania, a anuntat ministrul Ion Bazac.

"Vrem ca la acest numar de telefon sa sune omul care a stat la coada ore intregi, cel care nu a reusit sa gaseasca un medic in orasul sau, precum si medicii care trebuie sa lucreze 24 de ore si apoi inca o zi.

Vrem sa sune atat pacienti cat si medici. Vrem sa fie pace, o pace din care ambele categorii sa profite", a declarat Bazac.

Ministrul Sanatatii a precizat ca a jurat, ca medic, sa puna interesele pacientilor dincolo de ale sale, iar "Ministerul Sanatatii trebuie sa fie unul al oamenilor".

Bazac a atras atentia ca "Ce te doare" nu reprezinta o secure a razboiului menita sa creeze probleme intre pacienti si medici: "nu dorim sa incepem un razboi intre pacienti si medici. La acest numar pot suna si omul care a stat la coada, dar si medicul care vede 50 de pacienti pe zi"

Linia va fi disponibila pentru toti cei care vor sa ajute sistemul sanitar din tara noastra sa se reformeze, intr-un mod constructiv. Ministrul a subliniat faptul ca linia este una de idei si nu una de "para": "nu vom accepta delatiuni, turnatorii".

Ion Bazac a declarat luni ca pe baza apelurilor primite de la pacienti si medici se vor face statistici si se vor prezenta rapoarte saptamanale referitoare la starea de sanatate a populatiei. Mai mult, el l-a inivtat pe presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoaie sa se alature proiectului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 914 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca societatea ar reactiona asa cum e normal...

Medicii se apara unul pe altul asa cum se apara juristii si taximetristii. Daca intreaga societate ar proceda la fel,multe lucruri care ne fac viata din ce in ce mai greu de suportat s-ar imbunatati.

 

sunt multe

ne doare ca ai inceput cu stangul = orientarea fara fond si calitate
-ca nu ti-ai preluat corect deficientele din sistem de la predecesorul populist
- ca nu ai prezentat tarii deficienta grava de medici pe ce specialitai si spitale pe tara. Ai specialitati de spital in care un doctor lucreaza la dublu si triplu intr-o zi cat norma pe 3 zile.Ai doctori care lucreaza unul in garda 24 ore -30 ore,in sectoare cu munca de responsabilitate, nu de dat telefoane si hartii de trimitere la alte spitale!! care devin buni si premianti ca nu fac nimic si inhata banii pe garzi!
-iti neglijezi major ,sanatatea publica si spitalul public- reponsabilitate majora si continui sa avantajezi traficul bugetar stat-privat!
- ca nu ai vazut ordonantele si legile aberante sa le corectezi
ca nu prezinti real costurile de spitalizare si ascunzi marasmul din sistemul public si arunci in continuare vina de=-a valma doar pe doctori!
costurile de spitalizare reale , ca spitalul sa aiba bani corecti nu sa ii toace casa de asigurari in privatul bugetar, laboratoare, imagistica!
- sa desfiintezi concurenta neloaiala privat-bugetar ca in toata UE si traficul de bani si de doctori si la stat si la privat si 3 cabinete. Ai doctori corecti care nu au facut acest lucru pentru a nu fi obositi si a gresi in munca din spitalul d-atale public( vezi si legile UE)
- TE RUGAM CAND SUNT ABATERI GRAVE MEDICALE SA NU IEI MASURI POPULISTE DE CRIZA, pedepse pe masura , la cine trebuie DAR DUPA ANALIZA ATENTA a detaliilor care fac diferenta, ca scapa unii nepedepsiti.
- sa reluati legea bolnavului in urgenta si sa terminam traficul non stop al celor care vin in urgenta ca nu au chef sa mearga la medicul de familie.
- reevaluarea medicinii primare , ca medicul de familie sa faca treaba nu sa castige bani, multi bani, pe puncte fictive.
- sa mergi prin spitale, sa vezi cum lucreaza doctorii ,in ce conditii, de ce se plang ,ce nemutumiri au, ce bolnavi sunt. Sa intrii in salile de operatii, in ATI, Interne, laboratoare,sa vezi direct cu ce se confrunta, peste tot, in garzi, doctorii. Sa vezi de ce nu ajung banii, cum se cheltuiesc banii. Sa vii cu reprezentant din colegiul medicilor. Ai acest drept si obligatie domnule Bazac!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor