Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Ion Bazac, verificat de ANI pentru un contract atribuit Mihaelei Geoana

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 12:25
4048 citiri
Ion Bazac, verificat de ANI pentru un contract atribuit Mihaelei Geoana

Fostul ministru al Sanatatii Ion Bazac este verificat de Agentia Nationala de Integritate in legatura cu un contract atribuit Mihaelei Geoana in timpul mandatului sau de ministru.

Conform Realitatea.net, contractul respectiv ar avea legatura cu firma care ii construia o casa lui Mircea Geoana in 2008 si in care Ion Bazac era asociat.

La vremea respectiva, Mihaela Geoana a confirmat pentru Cotidianul ca este in relatii foarte bune cu sotia ministrului Sanatatii, Camelia Bazac.

Intr-un comunicat remis vineri presei, Ion Bazac dezminte orice implicare a sa in afacerile familiei Geoana.

"Implicarea numelui meu in chestiunea publica privind casa familiei Geoana este nejustificata si rauvoitoare. Acest aspect a mai fost clarificat in nenumarate randuri atat de catre mine, cat si de catre cei mentionati in aceasta problema.

Nu am intermediat, favorizat sau acordat niciun fel de contract familiei Geoana. Potrivit informatiilor publice existente, contractul familiei Geoana cu Cefin Real Estate Residence a fost semnat in noiembrie 2005", se arata in comunicatul citat.

Acesta explica faptul ca "Forza Rossa, importatorul Ferrari in Romania s-a infiintat in aprilie 2007, avand printre actionari si Cefin Holding, importatorul oficial IVECO in Romania, la sugestia si cu acordul Grupului Ferrari, avand in vedere know-how-ul in domeniul auto al companiei de mai mult de 15 ani pe piata romaneasca".

"Intre cele doua companii Cefin nu exista nicio interferenta din punct de vedere al domeniilor de activitate. Asocierea mea cu divizia de automotive a Cefin s-a realizat la doi ani de la semnarea contractului mentionat si la aproape doi ani inainte de la numirea mea ca ministru al Sanatatii!", mai declarara acesta.

In plus, Bazac precizeaza ca MS "nu a acordat niciun contract pentru sau in favoarea doamnei Mihaela Geoana sau a fundatiei Renasterea, pe care o conduce".

"Orice fel de speculatii care vizeaza cele doua chestiuni ignora faptele, informatiile publice si informatiile oficiale si reprezinta un demers rauvoitor clar care distorsioneaza realitatea", se incheie comunicatul fostului ministru al Sanatatii.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre senatorul Mircea Geoana, Presedintele Senatului Romaniei, a infractiunii de fals in declaratii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Bazac ANI Geoana, #Bazac ANI Mihaela Geoana, #Bazac contract Geoana , #frauda
Comentarii
N
Noul_val_PSD
rank 1
Multe smecherii se fac si s-au facut cu si pentru Mihaela Geoana . Prin fundatia ei , de utilitate publica , se spala si s-au spalat gramezi de bani .