IPS Teofan este noul Mitropolit al Moldovei

Miercuri, 05 Martie 2008, ora 18:32
4544 citiri
IPS Teofan este noul Mitropolit al Moldovei

Sf. Sinod al BOR l-a ales, miercuri, prin vot secret in functia de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei pe IPS Teofan, anunta Realitatea Tv.

IPS Teofan, fost Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei, a fost ales cu 32 de voturi din 45. Mitropolitul Moldovei si Bucovinei este al doilea in ordinea ierarhica, dupa Patriarh.

"Este un cuvant in Scriptura, Dumnezeu graieste prin gura unui profet: 'caile Mele nu sunt caile voastre, gandurile Mele nu sunt gandurile voastre'. Cred ca sub egida acestui cuvant s-au desfasurat si alegerile pentru Mitropolitul Moldovei si Bucovinei", a spus IPS Teofan.

"Dau slava lui Dumnezeu ca ma cheama la o alta slujire in Biserica. Mi se rupe pe de alta parte inima ca pentru ca ma despart de poporul lui Dumnezeu din Oltenia cu care zic eu ca m-am indentificat, poate spun cuvinte mari, insa pana la ultima picatura de sange", a adaugat acesta.

Noul Mitropolit al Moldovei si Bucovinei a precizat ca are incredere ca va primi tot sprijinul de la Patriarhul Daniel si de asemenea a mai adaugat ca a simtit in sala prezenta fostului Patriarh Teoctist, exprimandu-si convingerea ca acesta il va ocroti din cer.

Intrebat daca era pregatit in momentul in care s-a dus la Sinod sa fie numit Mitropolit, IPS Teofan a raspuns ca a simtit ca acest lucru se va intampla.

"Cred ca doar 45 de minute au fst suficiente pentru a se intipari in mine gandul acesta, ca s-ar putea sa se orienteze sinodalii spre mine. (...) Cu 30 de minute inainte de aflarea rezultatului votului am simtit o emotie puternica in suflet si mi-am dat seama ca s-ar putea sa avem parte de o mare surpriza", a spus noul Mitropolit al Moldovei si Bucovinei.

Inalt Prea Sfintitul Dr. Teofan s-a nascut la 19 octombrie 1959 la Corbi, judetul Arges. In 1984 si-a luat licenta in Teologie Bucuresti.

Intre 1985 si 1990 a facut studii de teologie si a devenit Doctor in Teologie(1990) la Institutul Teologic Saint Serge din Paris, Franta. intre 1990-1993 a fost Secretarul Cabinetului Patriarhal.

A fost hirotonit ca arhiereu la 15 septembrie 1991 fiind numit Episcop-Vicar Patriarhal. In 22 octombrie 2000 a fost ales Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#IPS Teofan, #mitropolit, #Moldova, #Bucovina , #frauda