Jandarm cercetat pentru trafic de droguri, la Constanta

Duminica, 14 Martie 2010, ora 21:12
1764 citiri
Jandarm cercetat pentru trafic de droguri, la Constanta
Foto: Ziua de Constanta

Gabriel Ichimuta, sergent major din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Constanta, depistat avand asupra sa o cantitate de 50 de grame de hasis, a fost pus in libertate, cu interdictia de a parasi localitatea de domiciliu.

In fata judecatorilor Curtii de Apel Constanta, Catalin Filisan, avocatul jandarmului, a pledat pentru eliberarea clientului sau, dat fiind ca nu reprezinta un pericol pentru ordinea publica, asa cum au apreciat procurorii DIICOT, dar si instanta care a admis initial propunerea de arestare, relateaza Ziua de Constanta.

"Clientul meu beneficiaza, indubitabil, de prevederile articolului 16 din Legea 143/2000 privind combaterea traficului de droguri. Instanta va observa ca Gabriel Ichimuta a avut o atitudine sincera si a cooperat cu organele de ancheta, el fiind cel care a sunat-o pe persoana de la care avea drogurile, stabilind o intalnire cu aceasta, ceea ce a dus la prinderea sa", a argumentat avocatul.

Astfel, daca s-ar face aplicarea articolului 16 in cazul jandarmului, limitele de pedeapsa prevazute in cazul infractiunii de care este acuzat ar scadea la jumatate, ceea ce ar insemna pedepse cuprinse intre un an si jumatate si sapte ani de detentie.

Dat fiind ca arestarea se poate cere de catre procurori cand fapta este prevazuta cu o pedeapsa cu inchisoarea mai mare de patru ani, iar pedeapsa in cazul concret al lui Ichimuta ar fi redusa la jumatate fata de limitele normale prin aplicarea articolului 16, acesta nu mai poate reprezenta un argument determinant pentru arestare, fiind aproape de pragul limita.

De asemenea, avocatul, dar si jandarmul au subliniat faptul ca drogurile nu reprezentau o afacere pentru Ichimuta, el nefiind cel care primea banii pentru hasisul comercializat de prietenul sau si neavand vreun castig sau beneficiu material din aceasta.

Potrivit avocatului sau, Ichimuta doar si-a ajutat un prieten din Spania, acesta din urma fiind adevaratul detinator al narcoticelor, sergentul major neavand in niciun moment posesia drogurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#sergent major trafic droguri, #jandarm Constanta trafic droguri, #jandarm trafic hasis Constanta , #frauda