Lista substantelor interzise va putea fi modificata oricand

Marti, 09 Februarie 2010, ora 12:26
1481 citiri
Lista substantelor interzise va putea fi modificata oricand

Lista plantelor si substantelor interzise, care face obiectul unei ordonante de urgenta ce va fi prezentata in sedinta de guvern de miercuri, va putea fi modificata oricand va fi nevoie, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Cristian Irimie.

"Aceasta ordonanta, care vizeaza modificarea legilor 143 si 339, privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope, se afla acum in circuitul interministerial de avizare, urmand sa fie prezentata in sedinta de maine (miercuri - n.r.) a Executivului", a mai spus Irimie, dupa sedinta Comisiei de Sanatate a Senatului, in care a fost dezbatut un proiect legislativ privind interzicerea plantelor etnobotanice.

Membrii comisiei au dat aviz negativ proiectului, pe motiv ca legislatia privind plantele etnobotanice nu poate fi modificata printr-o lege, ci prin ordonanta de urgenta a guvernului. Altfel, cei din comisie nu au avut obiectii cu privire la continutul proiectului initiat de mai multi deputati.

Premierul Emil Boc i-a cerut, vineri, ministrului Sanatatii sa prezinte in sedinta de saptamana viitoare proiectul de act normativ care interzice plantele etnobotanice, indiferent daca masura are sau nu avizul Comisiei Europene.

"As vrea sa mergem in regim de maxima urgenta, indiferent de existenta sau inexistenta unui aviz al Comisiei Europene, pentru interzicerea plantelor etnobotanice care, din nefericire, au un efect devastator la tineri. Cred ca este bine sa punem piciorul in prag cat mai repede cu putinta", a declarat Boc.

Premierul Emil Boc vrea interzicerea "de urgenta" a plantelor etnobotanice (Video)

Problema interzicerii acestei categorii de plante a intrat in actualitate odata cu inmultirea cazurilor de persoane, in special tineri, ajunse la spital in urma consumului de etnobotanice.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#plante etnobotanice, #lista substante plante interzise, #droguri legale, #plante etnobotanice intoxicatie , #frauda