Ziare.com

Lucrarile la calea ferata Bucuresti - Constanta, sistate

Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 13:14

   

Lucrarile la calea ferata Bucuresti - Constanta, sistate
Lucrarile la calea ferata Bucuresti - Constanta au fost sistate pe 27 ianuarie de catre constructor din cauza restantelor la plata pe care le are Ministerul Transporturilor, potrivit informatiilor transmise de minister.

Lucrarile de reabilitare a tronsoanelor Bucuresti Nord - Baneasa si Fetesti - Constanta au fost suspendate de constructor (asociatia de firme Swietelsky - Wiebe - Takenaka) in conditiile in care in decembrie 2008 minsterul inca mai datora firmelor 8 milioane de euro, ceea ce inseamna aproximativ 4 % din suma totala a contractului, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Constructorul a efectuat pana in prezent lucrari in valoare de 209 milioane de euro. Proiectul este finantat integral de la bugetul de stat, iar "limitarile existente in bugetul anului 2008 alocat acestui proiect au facut imposibila efectuarea tuturor platilor cuvenite transportatorului", se arata in comunicat.

Ministerul anunta ca CFR a efectuat toate demersurile necesare pentru asigurarea finantarii de la bugetul de stat atat a restantelor la plata, cat si a lucrarilor pe 2009, si daca prin bugetul din 2009 permite, lucrarile se vor finaliza in vara acestui an.

Lucrarile, gata pana in vara lui 2009 daca sunt bani

"Daca prin bugetul de stat pe anul 2009 se va asigura finantarea corespunzatoare, inclusiv finantarea cat mai curand posibil a restantelor din 2008, lucrarile la acest lot se vor finaliza in vara acestui an", mai anunta Ministerul Transporturilor.

CFR a conditionat constructorul ca, inainte de oprirea lucrului, acesta sa finalizeze toate lucrarile care ar putea afecta siguranta circulatiei pe sectiunea de cale ferata Anghel Saligny -Cernavoda (care este in circulatie).

In ceea ce priveste lucrarile de reabilitare pe sectiunea Bucuresti - Constanta (sectoarele Fundulea - Lehliu si Lehliu - Ciulnita -Fetesti), relizate de firma Astaldi si finantate din fonduri ISPA, mentionam ca nicio plata cuvenita acestei firme nu a fost intarziata.

In plus, precizam ca Astaldi nu a notificat niciodata CFR SA privind existenta vreunei plati intarziate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1352 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

terminati odata lucrarile!!!

Incredibil asa ceva!De ani de zile se circula ca in perioada interbelica intre Bucuresti si Constanta!Nu au nicio scuza,pentru cateva zeci de minute castigate candva(!?!)avem nevoie cateva ore in plus!Doar pentru a rentabiliza AUTOSTRADA SOARELUI?Sau pentru mafia microbuzelor blestemate?RUSINE CELOR CE AU PUS LA CALE ACEASTA MAGARIE-LUCRARI INTERMINABILE LA UNA DIN CELE MAI AGLOMERATE MAGISSTRALE!DE CE PRESA NU INVESTIGHEAZA NIMIC?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor