Lugoj: O grenada si un pistol, gasite la doua familii de rromi

Miercuri, 28 Mai 2008, ora 17:58
1753 citiri
Lugoj: O grenada si un pistol, gasite la doua familii de rromi

O grenada si un pistol cu glont a fost gasite, miercuri, in locuintele a doua familii de rromi din Lugoj, judetul Timis, dupa ce si sambata politistii au confiscat, de la aceleasi familii, mai multe arme de foc si arme albe.

Ultima descindere de miercuri a politistilor timiseni la domiciilile unor familii de romi din localitatea Lugoj a fost facuta miercuri. "Au fost descoperite o grenada si un pistol cu gloante, arme care nu au fost gasite la descinderea de sambata", au declarat politistii, transmite NewsIn.

Sambata, o echipa formata din 40 de politisti a efectuat trei perchezitii la domiciliile acestor familii, dupa ce un mai multe scandaluri au izbucnit, in ultimele zile, intre doi frati de etnie rroma din Lugoj, doua familii fiind urmarite penal pentru contra bunelor moravuri si nerespectarea regimului armelor. Neintelegerile sunt legate de o mostenire, iar rromii au folosit, in cearta lor, furci, topoare, sticle si pietre.

Zece persoane implicate in ultimul scandal au fost duse la sediul Politiei, pentru audieri, iar politistii fac cercetari pentru infractiunile de distrugere si ultraj contra bunelor moravuri. In urma scandalului izbucnit in urma cu o saptamana, politistii au gasit un pistol, insa nu au dat de urma cartuselor.

La perchezitia de sambata au fost ridicate un pistol marca BORA, calibru 5,6 mm, cu aer comprimat, un pistol marca ROHM, calibru 10x22 T, cu bila de cauciuc si un incarcator cu patru cartuse, zece cartuse cu bile cauciuc, calibru 10x22 T, 11 topoare, sase cutite si pumnale artizanale, opt rangi metalice, coase, furci, bite si alte obiecte albe, contondente.

Ultimul scandal intre cele doua familii a avut loc luni, 22 mai. Mai multe persoane au fost audiate de politistii din Lugoj. Politia ii monitorizeaza pe cei doi frati de mai multa vreme, deoarece conflictul intre ei este vechi. Pana acum au fost deschise cinci dosare penale pe numele rromilor din familiile respective, iar descinderile au loc pentru a se aduna probe pentru cinci dosare penale deschise pe numele unor rromi din cele doua familii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#rromi, #lugoj, #pistol, #grenada , #frauda