MAE nu comenteaza acuzatiile consulului roman de la Torino la adresa lui Maroni

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 13:12
1252 citiri
MAE nu comenteaza acuzatiile consulului roman de la Torino la adresa lui Maroni

Ministerul roman de Externe nu comenteaza declaratiile consulului general al Romaniei la Torino, Iulia Buje, care l-a acuzat pe ministrul italian de Interne Roberto Maroni ca ar fi angajat romani "la negru", a anuntat, vineri, purtatorul de cuvant al MAE, Alin Serbanescu.

Intrebat daca Ministerul de Externe sustine declaratiile consulului general al Romaniei la Torino, Iulia Buje si daca astfel de acuzatii nu tensioneaza si mai mult relatiile romano-italiene, inainte de vizita de luni a ministrului Cristian Diaconescu la Roma, Alin Serbanescu a spus ca MAE nu comenteaza afirmatiile facute de Iulia Buje, informeaza NewsIn.

Consulul general al Romaniei la Torino, Iulia Buje, a declarat ca, in perioada 1998-2000, Maroni a sunat de mai multe ori la Consulatul Romaniei la Milano pentru a interveni pentru trei angajati romani ai sai.

Iulia Buje, care era pe atunci consul la Milano, sustine ca a vorbit personal de doua ori cu Roberto Maroni, care dorea reglementarea situatiei a trei romani care lucrau pentru el, printre care o menajera. Maroni, pe atunci parlamentar si care fusese ministru de interne in 1994-1995, stia ca acesti romani lucrau ilegal in Italia, a precizat Iulia Buje.

Iulia Buje sustine, pe de alta parte, ca numarul infractorilor romani este in realitate redus si ca intreg scandalul care a reizbucnit in peninsula de cateva saptamani este "instrumentat politic" si convine atat politicienilor de stanga, cat si celor de dreapta.

Guvernul italian a propus recent un proiect de lege controversat, care sa le acorde medicilor dreptul de a semnala daca printre pacientii lor se afla imigranti ilegali, iar Maroni a sustinut initiativa legislativa. "In prezent, daca un medic anunta politia ca a consultat un imigrant ilegal - poate responsabil pentru vreo infractiune - este judecat si condamnat. Noi eliminam obligativitatea si ii dam medicului aceasta posibilitate: de ce aceasta norma este buna in Franta, Marea Britanie, Spania, dar nu in Italia? Cine critica aceste masuri nu vrea decat sa favorizeze imigratia ilegala", explica recent Roberto Maroni pentru Panorama.

In Marea Britanie, fostul ministru de Interne David Blunkett a demisionat in decembrie 2004, dupa ce s-a aflat ca a intervenit pe langa autoritatile de resort pentru a urgenta eliberarea unui permis de sedere pentru bona copilului sau, originara din Filipine.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#MAE consul Torino, #Roberto Maroni MAE, #Iulia Buje MAE, #romani Italia MAE , #frauda