Mama presedintelui Traian Basescu a fost operata de cancer

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 11:12
5017 citiri
Mama presedintelui Traian Basescu a fost operata de cancer
Foto: Libertatea

Elena Basescu, mama sefului statului, a fost supusa luni unei complicate operatii la san, la Institutul Oncologic "Prof. dr. Alexandru Trestioreanu", urmatoarele zile fiind critice pentru evolutia starii sale de sanatate.

In varsta de 80 de ani, mama presedintelui a fost operata la cateva ore de la internare de o echipa de specialisti condusa de prof. dr. Alexandru Blidaru, cel mai bun chirurg roman pentru cancerul la san, scrie Libertatea.

Tanti Jenica, asa cum o striga apropiatii, a fost insotita in permanenta de nora sa, Maria, sotia presedintelui, dar si de o maicuta de la Manastirea Sfanta Maria, din Techirghiol, o persoana apropiata mamei presedintelui.

Aceasta este cea care a ramas alaturi de Elena Basescu chiar si in salonul de la Terapie Intensiva, de unde a iesit o singura data, pentru a primi de la o femeie o plasa cu mancare si imbracaminte.

Mama presedintelui a fost internata in rezerva cu numarul 434 care a fost pazita cu mare atentie, cadrele medicale impunand un regim special la etajul respectiv.

Aproape de ora 10.00, usa rezervei s-a deschis pentru prima data si in cadrul ei a aparut Maria Basescu, care, cu chipul marcat de oboseala si cu lacrimi in ochi, s-a indreptat spre sectia de Terapie Intensiva. In urma ei, o infirmiera a incuiat salonul.In afara de medici si de rude, nimeni nu s-a apropiat ieri de rezerva cu numarul 434 a spitalului.

Nimeni din echipa medicala care a participat la operatie nu a comentat starea pacientei. Surse medicale de specialitate au afirmat ca, avand in vedere varsta pacientei, urmatoarea perioada va fi critica.

"Orice interventie prezinta riscuri, iar aici vorbim de o femeie de 80 de ani care a fost supusa unei operatii delicate. Pentru o recuperare rapida, e nevoie ca pacienta sa nu sufere si de alte boli, precum cele cardiovasculare sau diabet, foarte frecvente la varste inaintate", au precizat sursele, care sustin ca, daca nu apar complicatii, mama presedintelui ar putea fi externata in cateva zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#mama Traian Basescu, #mama Basescu operatie cancer, #mama Basescu cancer san , #frauda