Marius Oprea este verificat de ANI pentru ca site-ul Cancelariei nu a fost actualizat

Marti, 16 Februarie 2010, ora 22:50
1014 citiri
Marius Oprea este verificat de ANI pentru ca site-ul Cancelariei nu a fost actualizat
Foto: Arhiva

SGG precizeaza ca Marius Oprea a depus declaratiile de avere si de interese la fosta Cancelarie, acolo unde era angajat, si nu la SGG, dupa ce Oprea a declarat ca le-a depus in termenul legal, la SGG, insa institutia nu le-a afisat la timp pe site, ceea ce a dus la amendarea sa de catre ANI.

Istoricul Marius Oprea este verificat de ANI deoarece a depus cu intarziere declaratiile de avere si de interese la eliberarea din functia de consilier personal al fostului prim-ministru Tariceanu, in ianuarie 2009, primind totodata o amenda de 500 de lei.

Surse oficiale au declarat luni ca reprezentantii fostei Cancelarii a Primului-Ministru au transmis ANI, la inceputul anului trecut, ca Marius Oprea nu a depus in termenul legal declaratiile de avere si de interese la eliberarea din functie. Astfel, Oprea a fost eliberat in 5 ianuarie 2009, de premierul Emil Boc, din functia de consilier personal al fostului prim-ministru Tariceanu, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial in 7 ianuarie.

Oprea, care a ramas in continuare presedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCR), ar fi depus declaratiile in 29 ianuarie 2009, desi termenul legal este de 15 zile de la data eliberarii din functie.

Istoricul spune ca a primit o instiintare de la ANI in urma cu o luna si ca a fost amendat cu 500 de lei pentru nedepunerea la timp a declaratiilor de avere si de interese. Oprea a spus ca, de fapt, el a depus la timp declaratiie la SGG, insa institutia nu a afisat documentele pe pagina de internet.

Potrivit Legii ANI, nedepunerea in termenul legal a declaratiilor de avere si de interese se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 de lei, declansandu-se in acelasi timp, din oficiu, procedura de verificare a averii.

Marius Oprea, numit de Tariceanu presedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, a ramas in functie si in 2009, in mandatul Guvernului Boc. La finele anului 2009, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a fost comasat cu Institutul National pentru Memoria Exilului Romanesc, ca urmare a procesului de restucturare a agentiilor si autoritatilor de stat, initiat de Guvern. Premierul Emil Boc nu a numit un sef al noii institutii, dar Marius Oprea conduce cu titlul de interimat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, din noiembrie 2009.

Oprea a declarat sambata, la Realitatea Tv, ca se doreste indepartarea sa de la conducerea Institutului din cauza calitatii de membru PNL si a acuzat presiuni din partea lui Vladimir Tismaneanu - presedintele Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste. Tismaneanu a respins insa acuzatiile si a precizat ca el a sustinut mentinerea lui Oprea in fruntea Institutului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marius Oprea amenda ANI, #Marius Oprea declaratie avere, #Marius Oprea verificat ANI , #frauda