Medicul acuzat in cazul decesului Ralucai Stroescu, urmarit penal

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 14:38
3108 citiri
Medicul acuzat in cazul decesului Ralucai Stroescu, urmarit penal
Foto: banisiafaceri.ro

Sectia 1 Politie a inceput, sub supravegherea procurorului, urmarirea penala fata de medicul Angela Culeva sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa in legatura cu decesul, in 2007, al tinerei Raluca Stroescu.

Potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei, dosarul aflat in cercetare la politie se afla sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, procuror care a confirmat masura luata de politistul care instrumenteaza dosarul.

"Urmeaza ca doctoritei sa i se prezinte invinuirile care ii sunt aduse, in perioada urmatoare", au explicat sursele mentionate.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, procurorul Bogdan Staicu, a declarat doar ca Sectia 1 Politie efectueaza acte de "cercetare penala" fata de doctorita Angela Culeva.

"Sectia 1 Politie efectueaza acte de cercetare penala fata de numita Culeva Angela, in urma plangerii facute de Stroescu Aurel (tatal Ralucai Stroescu n.red.) pentru infractiunea de ucidere din culpa prevazuta de art. 178 din Codul Penal", a declarat procurorul Staicu.

Potrivit unor surse judiciare, reprezentantii familiei sustin, in plangerea depusa, ca Raluca Stroescu a murit din cauza diabetului nedescoperit de medicul Culeva, care a generat un stop cardiac, si nu din cauza muncii excesive de la Ernst&Young, compania la care tanara era manager de audit.

Angela Culeva a lucrat, in perioada scandalului decesului tinerei Raluca Stroescu, ca medic specialist medicina interna la Centrul Medical Unirea.

Comisia de disciplina a Colegiului Medicilor Bucuresti a decis, in iunie 2007, ca medicul care a consultat-o pe Raluca Stroescu inainte ca tanara sa moara a procedat corect si nu a savarsit erori in asistenta medicala sau conduita deontologica.

Raluca Stroescu (31 de ani) era manager de audit la filiala romana a companiei Ernst&Young si a fost gasita moarta in 22 aprilie 2007, de politisti si pompieri, care au fost alarmati de un coleg al tinerei.

Colegi ai Ralucai Stroescu spuneau atunci ca ea lucrase intensiv in ultimele saptamani, la un proiect important de audit, perioada in care ar fi slabit sapte kilograme. Cu o zi inainte de deces, Raluca a lesinat si a fost dusa de colegi la Centrul Medical Unirea. Dupa o perfuzie a fost trimisa acasa.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Angela Culeva, #moarte Raluca Stroescu, #urmarire panala, #Ernst Young , #frauda