Medicul Bradisteanu, achitat in dosarul de coruptie

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 14:31
2933 citiri
Medicul Bradisteanu, achitat in dosarul de coruptie

Tribunalul Bucuresti l-a achitat, joi, pe medicul Serban Bradisteanu in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu si luare de mita in legatura cu licitatia din 2001, prin care au fost utilate spitalele penitenciare. Decizia nu este definitiva.

Actiunea civila a ANP a fost respinsa, instanta dispunand ridicarea sechestrului pe imobilele lui Bradisteanu- un apartament si doua case.

La ultimul termen al procesului care a avut loc pe 5 noiembrie, procurorul de sedinta a cerut instantei condamnarea la inchisoare cu executare a medicului Bradisteanu atat pentru infractiunea de abuz in serviciu, cat si pentru luare de mita.

Pe de alta parte, Alice Draghici, avocata medicului, a cerut ca acesta sa fie achitat pentru ambele capetele de acuzare, argumentand ca faptele nu exista.

La termenul de pe 5 noiembbrie al procesului, Serban Bradisteanu a fost din nou audiat de judecatoare in urma cererii facute de acesta la termenul anterior.

Bradisteanu a spus in instanta ca a cerut o noua audiere pe tema luarii de mita, deoarece considera ca declaratiile date in cursul urmaririi penale nu sunt complete.

El a spus ca a vrut sa isi sustina cauza in instanta, deoarece procurorii au avut o atitudine ostila fata de el, cerandu-i sa dea declaratii chiar si in conditiile in care era internat in urma unei operatii la inima.

De asemenea, Bradisteanu a spus ca nu recunoaste faptele pentru care este judecat in privinta acuzatiei de luare de mita, spunand ca singura sa greseala a fost sa accepte sa administreze comisionul primit de reprezentanta firmei care a castigat licitatia organizata de Administratia Nationala a Penitenciarelor, Cornelia Pahiu.

Bradisteanu a spus ca Pahiu i-a devenit pacienta dupa incheierea licitatiei si, fiind grav bolnava, l-a rugat sa deschida pe numele sau un cont in care a primit comisionul pentru licitatie. Bradisteanu a spus ca a acceptat sa o ajute pe Cornelia Pahiu si i-a facut diverse servicii (cumparaturi, deplasari in strainatate) "din omenie".

Medicul a mai spus ca nu a beneficiat in niciun fel de sumele de bani din contul deschis pe numele sau, pentru ca acestea apartineau, de fapt, Corneliei Pahiu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, in 22 martie 2007, trimiterea in judecata a medicului Serban Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si luare de mita in forma continuata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Stefan Bradisteanu, #dosar coruptie, #chitare dosar , #frauda