Mii de politisti protesteaza in Capitala

Sambata, 12 Aprilie 2008, ora 11:01
1488 citiri
Mii de politisti protesteaza in Capitala

Aproximativ 4.000 de politisti s-au adunat sambata dimineata pentru a cere, in cadrul unui miting, asigurarea de asistenta juridica pentru fapte savarsite in timpul serviciului, sprijin pentru cumpararea de locuinte proprietate personala si, printre altele, asigurare de viata, a declarat liderul sindical Liviu Butunoi, la Realitatea TV.

Cei 4.000 de angajati ai MIRA, politisti si personal contractual din toata tara, au in plan un mars de protest, cerand modificarea Statutului Politistului si acordarea unor drepturi specifice.

Sindicalistii vor ca toate drepturile politistilor sa fie introduse in Statut si sa nu mai fie reglementate prin acte normative separate.

Protestatarii mai cer reglementarea cazurilor de suspendare sau de incetare a raporturilor de serviciu si suportarea, de catre unitate, a costului pentru asistenta juridica a politistului, pentru fapte savarsite in timpul serviciului.

O alta revendicare a personalului MIRA este acordarea unui sprijin pentru cumpararea de locuinta personala, avand in vedere ca politistii stau, pe perioada exercitarii meseriei, in locuinte de serviciu, iar la pensie raman fara casa. Politistii mai cer reglementarea dreptului lor de a se organiza in sindicate si toate libertatile care recurg din aceasta asociere.

Sindicalistii mai cer o suplimentare a bugetului MIRA pentru materiale de protectie, birotica sau carburant si fonduri pentru medicamente si a asistenta medicala.

Mitingul de sambata se desfasoara, intre orele 10.00 si 12.00, in Piata George Enescu, urmand ca politistii sa plece, in mars, catre sediul Guvernului, pe traseul Magheru - Lascar Catargiu - Piata Victoriei - Aviatorilor.

Protest pentru interzicerea avorturilor, la Oradea. Manifestanții au mărșăluit în centrul orașului
Protest pentru interzicerea avorturilor, la Oradea. Manifestanții au mărșăluit în centrul orașului
Sute de orădeni, printre care părinți și copii, preoți ori alți reprezentanți ai cultelor religioase bihorene, au participat sâmbătă la o nouă ediție a Marșului pentru Viață, o...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#protest, #Bucuresti, #politisti, #mars, #sindicat , #frauda