Mii de turisti pe Valea Prahovei

Sambata, 21 Februarie 2009, ora 12:07
5679 citiri
Mii de turisti pe Valea Prahovei

Mii de turisti au inceput sa soseasca, inca de vineri, in satiunile de pe Valea Prahovei, atrasi de stratul proaspat de zapada asternut pe partii si de privelistea oferita de ninsoarea care cade fara incetare de 24 de ore.

Salvamontistii atentioneaza insa turistii sa nu se aventureze pe traseele montane deoarece stratul proaspat de zapada este viscolit de vantul care sufla cu peste 120 km. pe ora.

La Varful Omu, zapada viscolita a format nameti de peste sase metri si exista risc de avalansa de gradul 3 pe o scara de la 1 la 5.

Turistii nu pot ajunge nici pe Platoul Bucegi, pentru ca, din cauza vantului puternic, telecabina din Busteni nu functioneaza.

Ca in fiecare weekend, pe Valea Prahovei se circula intens pe sensul de urcare, iar zapada a fost degajata de utilajele de deszapezire, insa carosabilul este umed, dar se circula in conditii normale, fara blocaje in trafic.

Turistii care prefera sporturile de iarna sau care merg la munte doar pentru a admira peisajul de basm dupa zapada proaspata cazuta in ultimele 24 de ore se pot bucura in continuare de feeria alba, deoarece, potrivit prognozei meteo, pe Valea Prahovei va continua sa ninga si in urmatoarele doua zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comandament special la ANPC pentru ”o vacanță sigură” de Paşte şi 1 Mai
Comandament special la ANPC pentru ”o vacanță sigură” de Paşte şi 1 Mai
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) organizează, în perioada 15-30 aprilie 2024, Comandamentul 1 Mai – Sărbători Pascale, structură special creată pentru...
Zeci de turiști, amendați după ce au intrat cu ATV-uri în pădurile din Brașov. La cât se ridică sancțiunile
Zeci de turiști, amendați după ce au intrat cu ATV-uri în pădurile din Brașov. La cât se ridică sancțiunile
Inspectoratul de Jandarmi Braşov a amendat, la sfârşitul săptămânii trecute, zeci de persoane care au intrat cu autovehicule de teren, ATV-uri sau motociclete în zone protejate. Valoarea...
#zapada, #Valea Prahovei, #schiori, #turisti , #frauda