Mile Carpenisan, deplans de politicieni

Marti, 23 Martie 2010, ora 13:40
8583 citiri
Mile Carpenisan, deplans de politicieni

Moartea prematura a jurnalistului Mile Carpenisan a socat pe toata lumea si a starnit reactii atat in randul oamenilor obisnuiti, cat si in randul politicienilor.

Unul dintre cei care regreta decesul venit in mod neasteptat al lui Mile Carpenisan este presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, care l-a considerat pe ziaristul Antenei 1 un "reporter de front".

"O veste trista, incredibila - a incetat din viata jurnalistul Mile Carpenisan. A fost unul dintre cei mai talentati reporteri de televiziune. A plecat dintre noi la numai 34 de ani dupa o activitate de zece ani de "reporter de front" transmitand cu profesionalism informatii din cele mai periculoase zone.

Am aflat cu mult regret aceasta stire. Ma impresionase suferinta sa (mentionata si de relatarea Sibillei cu un apel puternic de ajutor cu donare de sange, asa cum facuse si Mile cu putin timp in urma pentru un alt tanar ). Din pacate, Mile a fost invins! Sincere condoleante familiei indoliate, prietenilor si colegilor!", scrie Ion Iliescu pe blogul personal.

La fel de socata de vestea decesului lui Mile a fost si europarlamentara PSD Corina Cretu, care si-a exprimat condoleantele tot prin intermediul blogului.

"M-a socat vestea plecarii dintre noi, atat de devreme, a lui Mile Carpenisan. A fost un profesionist de exceptie, un jurnalist curajos si o constiinta lucida care s-a incapatanat mereu sa gandeasca liber. E prea nedreapta aceasta plecare prematura ca sa mai pot spune ceva. Dumnezeu sa-l odihneasca in lumea celor drepti! Sunt alaturi de sotia sa si de familia indoliata si le transmit sincere condoleante!", sunt gandurile transmise de Cretu.

La randul sau, Adrian Nastase, seful Consiliului National al PSD, regreta moartea celui pe care l-a vazut mereu ca un ziarist autentic si o valoare in domeniu.

"Mile Carpenisan a plecat dintre noi asa cum pleaca toti oamenii pretiosi - pe neasteptate. Era un nume pe care il enumeram cu totii de cate ori ne gandeam la cei care practica jurnalismul profesionist, dupa reguli, modern, corect si lucid. Cei mai multi dintre noi il asociem cu celebrele corespondente de razboi din Iugoslavia, ceea ce reprezinta cu adevarat o marca a valorii - un ziarist pe care ti-l evoca, peste timp, munca si realizarile sale (si nu controversele sau mondenitatile) este un ziarist autentic", scrie Nastase pe blog.

Fostul premier spera ca Mile Capenisan sa devina un model de jurnalist si sa ii inspire pe cei care pretuiesc presa.

"Recunosc, am constatat cu tristete ca se retrasese de ceva timp din acest domeniu, amplificand cumva vidul de competenta pe care il resimtim cu totii in mass-media de astazi. Pastrez nostalgia reportajelor, de razboi sau nu, realizate cu stiinta si flerul care nu-ti pot veni decat din vocatie reala si sper ca personalitatea lui va inspira si pe altii sa aleaga calea grea a jurnalismului adevarat.Ganduri bune familiei indoliate. Dumnezeu sa-l odihneasca!", a adaugat Nastase.

O alta apropiata a lui Mile Capenisan, Maria Grapini, membra PC si sefa patronatului din industria textila, considera ca acesta a fost un om care a trait intens si care s-a dedicat meseriei.

"Desi am urmarit starea lui Mile din prima zi de internare, nu pot sa cred ca Mile a plecat acolo, departe de lumea, de cele mai multe ori nedreapta, in care traim.

Mile, un om curajos, un profesionist, un OM sensibil, un om dedicat meseriei dar si oamenilor. Ii aud inca vocea, determinarea din glas, cand m-a sunat acum cateva saptamani sa-mi spuna de actiunea pentru care lucra de cateva saptamani, sa salveze un tanar care avea nevoie de bani pentru a fi operat in strainatate. A fost fericit cand a reusit, a organizat licitatie la Timisoara, dar mai ales a mobilizat multa lume pentru a dona.

Am lucrat cu el in proiectul meu de campanie in 2008 si pot spune fara sa ezit ca a fost un adevarat partener, a muncit, a pus suflet, l-am simtit in echipa. Asa era Mile, cand se angaja intr-un proiect, lucra zi si noapte sa fie cel mai bun.

A fost pe front, a riscat, a trait intens. Sa fi stiut Mile ca doar la 34 de ani se desparte de lumea aceasta? Da-i Doamne liniste acolo unde a plecat !", deplange Maria Grapini moartea lui Mile Carpenisan, pe blog.

Jurnalistul Mile Carpenisan a murit luni, la Spitalul Municipal din Timisoara, dupa ce a stat in coma aproape o saptamana, din cauza unei infectii cauzate de un furuncul. Din cauza unei septicemii, mai multe organe, printre care plamanii, rinichii si ficatul, nu mai functionau in parametri normali, Mile Carpensian fiind conectat la aparatele de respirat artificial.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Mile Carpenisan, #moarte jurnalist Timisoara, #moarte Mile , #frauda