Ministru italian: Romania trebuie sa ceara scuze pentru violarea adolescentei

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 23:12
2816 citiri
Ministru italian: Romania trebuie sa ceara scuze pentru violarea adolescentei

Ministrul italian pentru Politici Europene Andrea Ronchi, aflat in vizita la Bucuresti, a declarat dupa o reuniune cu omologul sau roman Vasile Puscas ca se astepta ca Guvernul de la Bucuresti sa isi ceara scuze pentru violarea unei adolescente italience de catre doi romani.

"Aici politica nu are ce cauta, cuvintele conteaza mai mult decat mii de reguli si formalitati. M-as fi asteptat din partea Guvernului roman la un cuvant de solidaritate pentru victima acestei violente foarte grave", a declarat Andrea Ronchi.

"Daca un italian s-ar fi facut vinovat de o fapt atat de grava, Guvernul si-ar fi cerut scuze", a spus ministrul italian dupa reuniunea cu seful Departamentului pentru Afaceri Europene de la Bucuresti.

Dupa ce doi romani, in varsta de 18, respectiv 27 de ani, au marturisit ca au violat o italianca in varsta de 14 ani, intr-un parc din Roma, in noaptea de Sfantul Valentin, Ronchi i-a cerut "ministrul Puscas un gest de solidaritate pentru ceea ce s-a intamplat".

"Aici nu are ce cauta politica, repet acest lucru. I-am cerut lui Puscas o vorba de solidaritate, in calitate de parinte", a subliniat el.

Puscas raspunde ferm: Asteptam intai terminarea anchetei

In replica, Puscas a declarat pentru presa italiana ca Guvernul de la Bucuresti asteapta in primul rand finalizarea anchetei in acest dosar.

"Inainte de a arunca responsabilitatea asupra guvernelor, sa asteptam ca justitia sa isi urmeze cursul. Sa asteptam, deci, rezultatul acestor investigatii", a spus el.

Intrebat de ce Guvernul roman nu si-a cerut scuze si nu si-a exprimat solidaritatea fata de familia victimei, oficialul roman a explicat ca aceasta "nu este o problema a Guvernului, ci una judiciata".

"Va cer sa separati prezumptia de nevinovatie de dimensiunea morala", a spus Puscas intr-un apel adresat "cetatenilor si autoritatilor italiene".

"Si va cer sa le demonstrati si altor cetateni europeni ca este vorba despre aplicarea regulilor, legilor si principiilor care se afla la baza unui stat de drept. Cand toate tarile europene vor demonstra ca statul de drept functioneaza, fiecare caz va fi solutionat si nicio interpretare generalizata nu va putea fi sustinuta prin fapte", a subliniat el.

Cu ocazia vizitei sale la Bucuresti, Ronchi i-a prezentat oficialului roman si amendamentul aprobat de Senatul italian, care anticipeaza o directiva UE privind repatrierea cetatenilor condamnati definitiv in alte tari, relateaza AGI.

Guvernul roman a luat act de acest amendament, dar Puscas a subliniat ca "exista deja o baza legala intre cele doua tari privind acest aspect si ca ministrii de interne (roman si italian - n.red.) vor discuta in curand despre acest lucru".

In urmatoarele saptamani, ministrul italian de Interne Roberto Maroni va veni la Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Andrea Ronchi, #Vasile Puscas, #guvern roman scuze, #violare adolecenta Roma , #frauda
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
PROTESCUL de la NAPOLI a fost pentru M A F I A care este de fapt ITALIA POLITICĂ !
B
Bai nene, Via Fuori
rank 1