Ministrul Sanatatii: Abuzul de concedii medicale a depasit bunul simt in Romania

Marti, 23 Martie 2010, ora 21:34
2771 citiri
Ministrul Sanatatii: Abuzul de concedii medicale a depasit bunul simt in Romania
Foto: Antena3

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a explicat marti seara necesitatea introducerii asa-zisei "politii a concediilor" la noi in tara, precizand ca abuzurile au depasit orice cota a bunului simt, risipindu-se astfel foarte multi bani care ar putea fi folositi pentru tratarea celor care au cu adevarat probleme.

"Despre problema concediilor medicale ... ne furam singuri caciula in Romania. Abuzul de concedii medicale a depasit bunul simt in Romania. Nu doresc sa limitam accesul la concedii medicale al celor care au nevoie de aceste lucruri si sunt bolnavi.

Iti iei concediu medical? Atentie, ca te verifica Politia

Insa noi, orice suma dam la decontare de concedii medicale inseamna mai putin bani pentru tratament, pentru cei care au nevoie", a explicat ministrul Attila Cseke, la Antena 3.

El a explicat ca nu va fi ca sistemul din Ociident, unde dupa trei zile o echipa medicala vine sa constate daca mai este sau nu nevoie de concediu medical, ci doar angajatii care au solicitat concediu medical vor fi verificati daca sunt la adresa de domiciuliu indicata si nu in vacanta sau incearca sa evite concedierea.

Attila Cseke, un ministru dezastruos

"Minuni in 2010 nu pot exista, pasi inainte, da!"

Cseke Attila recunoaste ca sunt multe probleme in sistemul sanitar din Romania, insa spune ca nu vor exista schimbari majore cel putin in acest an, mai ales in ceea ce priveste nivelul de salarizare.

"Cred ca am fost deschis si pana acum in toate discutiile si am fost intrebat de slarizre si pot sa va spun ca anul acesta nu vor fi cresteri salariale in domeniul sanitar. As putea sa spun ca vor fi dar eu nu sunt tipul de om care face promisiuni de care nu se poate tine.

Cseke Attila: Romania sufera de "directorita acuta"

Minuni nu exista, ceea ce in 20 de ani nu s-a facut nu poate fi facut dintr-o data. Ritmul de acihizitie de echipamente in spitale nu este la nivelul pe care ni l-am dori, dar din ceea ce avem si din ceea ce dispunem va trebui sa ne gospodarim si sa incercam sa mai facem cativa pasi", a declarat ministrul Sanatatii.

Nu sunt foarte multe parti frumoase la Ministerul Sanatatii

Ministrul a spus ca nu exista foarte multe parti frumoase la munca pe care o face, pentru ca in joc sunt, pana la urma, vieti omenesti, insa a punctat ca programul prin care romanii pot apela la tratament medical in strainatate aduce oarecare bucurii.

"Nu sunt foarte multe parti frumoase la Ministerul Sanatatii pentru ca pana la urma vorbim de viata oamenilor. Acest program de tratament in strainatate este printre putinele momente in care un ministru al Sanatatii se poate simti fericit ca a mai contribuit la salvarea unor vieti", a spus Cseke, precizand ca limita de varsta din program va fi eliminata pentru ca nu este corecta.

Diaspora cere demiterea ministrului Sanatatii, Cseke Attila

El a mai spus ca totusi are o munca grea pentru ca a primit "o mostenire" grea de la fostii ministri, insa va incerca sa se gospodareasca asa cum poate mai bine.

"Si pentru mine este foarte greu, eu am preluat o situatie de care eu nu am vorbit niciodata, o mostenire grea. Dar un ministru trebuie sa gestioneze o anumita situatie, trebuie sa o gestioneze si sigur trebuie sa lase ceva mai bun. Minuni in 2010 nu pot exista, pasi inainte, da!", a conchis Attila Cseke.

Nicolaescu: Este cel mai prost an pentru Sanatate din 1990 incoace

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Attila Cseke Sanatate abuzuri, #concedii medicale abuzuri Romania , #frauda