Mircea Stanescu s-ar fi sinucis din cauza presiunii media

Marti, 06 Ianuarie 2009, ora 17:30
6126 citiri
Mircea Stanescu s-ar fi sinucis din cauza presiunii media
Foto: wikipedia.org

Avocatul lui Mircea Stanescu afirma ca fostul deputat s-ar fi sinucis din cauza presiunii mediatice.

Catalin Dancu, avocatul lui Mircea Stanescu, a declarat, marti, dupa audierea sa la Politia Capitalei, ca fostul deputat s-ar fi sinucis din cauza presiunii mediatice la care a fost supus dupa accidentul rutier din 27 decembrie.

Avocatul Catalin Dancu a fost audiat timp de trei ore la Politia Capitalei in legatura cu circumstantele in care l-a gasit decedat pe Mircea Stanescu.

"Sunt convins ca Mircea s-a sinucis dezamagit fiind de prestatia jurnalistilor si nu si-a inchipuit vreodata ca el va fi supus unei asemenea presiuni mediatice din partea unor colegi de breasla", a afirmat Dancu.

Avocatul a precizat ca va continua procesul privind accidentul de circulatie de pe 27 decembrie si o va apara pe logodnica fostului deputat in continuare. "Vom continua procesul si vom demonstra ca la volan la momentul accidentului se afla doamna", a mai spus Dancu.

Avocatul a mai afirmat ca inmormantarea lui Mircea Stanescu vor avea loc duminica la cimitirul "Sfanta Vineri".

Cinci persoane, printre care si prietena lui Mircea Stanescu, au fost audiate, marti, la Politia Capitalei.

Rezultatul necropsiei efectuate de medicii legisti de la Institutul Mina Minovici in cazul fostului deputat Stanescu arata ca moartea acestuia a fost violenta, diagnosticul fiind hemoragie si dilacerare meningo-cerebrala produsa prin impuscare.

Potrivit purtatorului de cuvant al Capitalei, Cristian Ciocan, rezultatul necropsiei a ajuns la anchetatori, astfel ca ipoteza sinuciderii este tot mai evidenta in cazul Stanescu.

Moartea fostului deputat Stanescu s-a datorat hemoragiei si dilacerarei meningo-cerebrale produsa prin impuscare cu un singur proiectil. Dilacerare meningo-cerebrala inseamna, potrivit unor specialisti, distrugerea creierului de proiectilul pe care Stanescu si l-a tras in cap.

Avocatul lui Mircea Stanescu a declarat, luni seara, ca ultima persoana care l-a vazut pe fostul deputat a fost logodnica acestuia, in jurul orei 8.00 dimineata.

Avocatul a afirmat ca mai multe persoane au incercat sa dea de Mircea Stanescu pe parcursul zilei. Catalin Dancu a mai spus ca ultima discutie cu fostul deputat despre accidentul rutier de pe 27 decembrie a avut loc duminica, iar starea psihica a lui Stanescu era buna.

Anchetatorii au descoperit o singura urma de glont in capul lui Mircea Stanescu, aceasta provenind de la pistolul Beretta de 9 milimetri detinut legal de fostul deputat, cea mai plauzibila ipoteza fiind cea a sinuciderii, pentru ca usa locuintei unde a fost gasit era incuiata.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, cele mai multe indicii duc la ipoteza sinuciderii. Ciocan a mai spus ca avocatul lui Stanescu, Catalin Dancu, a spart usa locuintei unde l-a gasit mort pe clientul sau, pentru ca acesta nu a fost de gasit toata ziua. Usa a fost sparta cu permisiunea parintilor lui Mircea Stanescu.

Fostul deputat PSD Mircea Stanescu a fost gasit, luni seara, in casa sa din Strada Paduri, din Bucuresti, de avocatul acestuia, Catalin Dancu, intr-o balta de sange, iar langa cadavru se afla un pistol.

Pe 27 decembrie 2008, un barbat a murit dupa ce a fost lovit, pe trecerea de pietoni, de masina fiului ziaristului Sorin Rosca Stanescu.

Initial, prietena lui Mircea Stanescu si-a asumat accidentul. Femeia a fost acuzata de ucidere din culpa, insa, in urma audierilor martorilor, procurorii au schimbat incadrarea juridica a faptei acesteia in cea de favorizare a infractorului.

Fiul ziaristului Sorin Rosca Stanescu, impotriva caruia procurorii au inceput urmarirea penala, urma sa afle zilele acestea acuzatiile oficiale, el fiind invinuit de omor din culpa in urma accidentului mortal de pe 27 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un călător a murit după ce a căzut pe calea de rulare în stația de metrou Obor. Se ia în calcul o tentativă de sinucidere
Un călător a murit după ce a căzut pe calea de rulare în stația de metrou Obor. Se ia în calcul o tentativă de sinucidere
A fost panică, joi seară, 18 aprilie, în staţia de metrou Obor. Oamenii care așteptau să vină trenul au văzut cum un călător a căzut pe şine. UPDATE: 22:10: Potrivit Antena 3,...
Primar găsit spânzurat într-o anexă a casei sale. Bărbatul era cercetat pentru abuz în serviciu
Primar găsit spânzurat într-o anexă a casei sale. Bărbatul era cercetat pentru abuz în serviciu
Petre Ion Barbu, primarul comunei Vinţu de Jos, din judeţul Alba, a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei sale, a anunțat marţi după-amiază, 16 aprilie, Poliţia judeţeană...
#Mircea Stanescu, #Sorin Rosca Stanescu, #accident mortal, #sinucidere, #presiunea media , #frauda