Miron Cozma cere redeschiderea dosarelor mineriadelor

Marti, 25 Noiembrie 2008, ora 17:16
2029 citiri
Miron Cozma cere redeschiderea dosarelor mineriadelor

Fostul lider sindical al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma a declarat, marti, in fata Penitenciarului Barcea Mare, de langa Deva, ca a discutat cu avocatii sai si ca va redeschide dosarele mineriadelor.

Cozma isi doreste sa fie reabilitat impreuna cu colegii sai care au fost condamnati la pedepse cu inchisoarea in aceste dosare, informeaza Agerpres.

"Voi redeschide dosarele pentru ca s-a incalcat flagrant legea. Am trei avocati care se vor ocupa de aceste dosare. Eu am acordul de la Cozia, semnat de Radu Vasile. Eu eram lider de sindicat, nu eram un rasculat, aveam un statut juridic, eram partener social, de la egal la egal. Radu Vasile a semnat acordul cu manuta lui, iar ceea ce este acolo este proba indubitabila. Voi cere expertiza ca sa arat ca este scrisul lui", a spus Cozma.

Redeschiderea dosarelor a fost confirmata si de Dorin Lois, un alt lider sindical condamnat la inchisoare pentru mineriada de la Costesti si eliberat in urma cu doua saptamani din Penitenciarul Barcea Mare.

El a afirmat ca a fost condamnat pe nedrept si este posibil ca primele demersuri in vederea reabilitarii sale sa fie facute dupa jumatatea lunii ianuarie 2009.

Fostul lider sindical Vasile Lupu a fost eliberat conditionat, marti, din Penitenciarul Barcea Mare, dupa ce a efectuat doua treimi din cei cinci ani de inchisoare la care a fost condamnat pentru instigare la subminarea puterii de stat in mineriada de la Costesti, din ianuarie 1999.

Alaturi de Lupu au mai fost condamnati la pedepse similare Constantin Cretan, Dorin Lois, Ionel Ciontu si Romeo Beja.

Dorin Lois si Constantin Cretan au fost eliberati conditionat din penitenciarele Barcea Mare, respectiv Targu Jiu, in lunile octombrie si noiembrie. Ionel Ciontu a murit in Spitalul penitenciar Jilava, in ianuarie 2007.

Un alt lider condamnat in dosarul mineriadei de la Costesti este Romeo Beja, care a fugit din tara inainte de a fi inchis si care este dat in urmarire internationala.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Miron Cozma, #Dorin Lois, #Romeo Beja, #dosare, #mineriade, #redeschidere , #frauda