Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Moartea unui copil de 3 ani, anchetata la Spitalul de Urgenta din Tg. Mures

Luni, 02 Februarie 2009, ora 14:15
2565 citiri
Moartea unui copil de 3 ani, anchetata la Spitalul de Urgenta din Tg. Mures

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Tg. Mures a anuntat, luni, ca a dispus constituirea unei comisii care va efectua verificari interne in cazul copilului in varsta de trei ani, care a murit dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale la Clinica ORL.

"Conducerea SCJU Targu Mures nu a fost sesizata in mod oficial cu privire la acest caz de catre apartinatorii pacientului decedat. Acestia au depus o plangere la Colegiul Medicilor Mures, unde este in derulare o ancheta. Ca urmare a plangerii depuse la Colegiul Medicilor, SCJU Tg. Mures s-a autosesizat si a inceput procedurile pentru verificari interne", se arata intr-un comunicat de presa.

Conducerea SCJU sustine ca va face publice aspectele relevate in urma verificarilor pe care membrii comisiei le vor incepe astazi, 2 februarie.

Si Colegiul Medicilor Mures urmeaza sa se pronunte in acest caz.

Parintii baiatului de 3 ani care a murit in spital dupa o interventie de amigdalectomie au sesizat Colegiul Medicilor. La o zi dupa operatia de scoatere a amigdalelor si a polipilor nazali, efectuata la Clinica ORL a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures, starea copilului s-a inrautatit. Parintii, care l-au luat acasa la 24 de ore dupa interventie, l-au dus la Clinica de Pediatrie.

Potrivit plangerii depusa la Colegiul Medicilor, pediatrii i-au linistit si le-au explicat ca starea baiatului este "normala dupa o astfel de interventie". Parintii sustin, in pangerea facuta, ca baietelul "era foarte slab, nu avea absolut nicio putere, nu mai putea sa ridice mainile si era tot timpul somnoros".

Potrivit medicilor legisti care i-au facut autopsia moartea a survenit din cauza unei insuficiente respiratorii provocata de o hemoragie. "Acolo a ramas un fragment de tesut care a cauzat un proces inflamator, cum s-a confirmat prin histopatologie. Hemoragia a aparut dintr-un vas care a fost in teritoriul respectiv, unde s-a intervenit", a declarat Hecser Laszlo, seful LML Mures.

Conducerea spitalului a declarat, prin purtatorul de cuvant, Dragos Bardosi, ca nu se poate pronunta inainte ca situatia sa fie analizata de Colegiul Medicilor. Medicul care a facut interventia a explicat toate procedurile intr-un raport.

Plangerea a fost depusa la Colegiul Medicilor la inceputul lunii ianuarie. Prof.dr. Sanda Copotoiu, purtatorul de cuvant al institutiei, apreciaza ca investigatia medicala ar putea dura o luna.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#copil mort amigdalectomie, #plangere Colegiul Medicilor , #frauda