Nastase face o plangere penala impotriva deputatului Mihail Boldea

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 23:05
1988 citiri
Nastase face o plangere penala impotriva deputatului Mihail Boldea

Fostul premier Adrian Nastase s-a hotarat sa depuna o plangere penala impotriva deputatului PD-L Mihail Boldea, care acuza Cabinetul Nastase si AVAS de subminarea economiei nationale si abuz in serviciu in cazul privatizarii SIDEX Galati.

"La data de 18.08.2009, fluxurile de stiri, printre care si Newsin, au preluat declaratia domnului deputat Mihail Boldea privind depunerea unei plangeri penale la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care a solicitat efectuarea de verificari penale cu privire la reprezentantii Guvernului si AVAS care au incheiat privatizarea SC Sidex SA Galati in anul 2001, sub aspectul savarsirii infractiunilor de 'abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave si subminarea economiei nationale'.

A mai pretins domnul deputat Mihail Boldea ca 'privatizarea s-a facut in dispretul galatenilor ... ca nimeni nu a facut anterior privatizarii nicio analiza de impact'.

Consider ca plangerea formulata reprezinta un atac nejustificat la adresa mea si a membrilor guvernului pe care l-am condus, atac determinat de campania electorala prezidentiala din acest an, fiind facuta in mod sicanator si fara nici un suport legal", se arata in plangerea formulata de Adrian Nastase, si anuntata pe blog.

Mai mult, liderul PSD il acuza pe Mihail Boldea ca profita de calitatea sa de avocat in cadrul Baroului de Avocati Galati, pentru a declansa "urmariri penale sau actiuni in cadrul instantelor cu unic scop cel de a-i servi din punct de vedere politic".

Deputatul PD-L Mihail Boldea a anuntat la 18 august ca a depus o plangere penala la Parchetul General in care acuza Cabinetul Adrian Nastase si AVAS de subminarea economiei nationale si abuz in serviciu in cazul privatizarii combinatului siderurgic SIDEX Galati.

Negocierile privind privatizarea SIDEX Galati s-au derulat in anul 2001, in debutul mandatului Cabinetului Adrian Nastase. Echipa de negociere a Romaniei a fost condusa de expertii Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (in prezent, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului), institutie condusa atunci de social-democratul Ovidiu Musetescu.

Sesizarea penala semnata de deputatul PD-L este sprijinita de majoritatea organizatiilor sindicale din combinatul siderurgic galatean: Sindicatul Uzinei de Piese de Schimb si Reparatii Siderurgice, Uniunea Teritoriala a Sindiatelor Libere "Cai Ferate Uzinale-Linii", Sindicatul Cocsarilor, Sindicatul Otelarilor, Sindicatul Siderurgistul si Sindicatul Depou.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Nastase privatizare SIDEX, #plangere penala Mihail Boldea, #Nastase calomnie Boldea , #frauda