Nati Meir afla sambata daca i se prelungeste din nou mandatul de arestare

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 20:26
673 citiri
Nati Meir afla sambata daca i se prelungeste din nou mandatul de arestare
Foto: OnlineSport

Tribunalul Bucuresti va lua in discutie sambata a patra propunere a procurorilor de prelungire a mandatului de arestare emis pe numele lui Nati Meir in luna octombrie, in conditiile in care pe 23 decembrie aceeasi instanta a dispus prelungirea cu 15 zile a mandatului, care va expira pe 11 ianuarie.

In data de 23 decembrie, Tribunalul Bucuresti a decis prelungirea, pentru a treia oara, a mandatului de arestare emis pe numele lui Nati Meir, cu 15 zile, pana pe 11 ianuarie inclusiv. Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 7 ianuarie, recursurile declarate atat de Parchetul Capitalei, cat si de Meir, decizia fiind definitiva.

Anterior, instanta a dispus prelungirea, cu cate 20 de zile, a arestului preventiv in cazul fostului parlamentar, pe 13 noiembrie si pe 4 decembrie, decizii care au ramas, de asemenea, definitive. La inceputul lunii decembrie, TB a respins si o cerere de inlocuire a masurii arestarii preventive facuta de Meir, hotarare care nu a putut fi atacata.

Nati Meir a declarat pe 7 ianuarie, la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), la recursul formulat impotriva deciziei instantei inferioare care i-a prelungit mandatul de arestare pentru a treia oara, ca a facut un denunt penal la DNA impotriva lui Catalin Voicu, care i-ar fi promis eliberarea, a declarat avocatul lui Meir.

Potrivit Violetei Podolianu, Meir a sustinut, in cadrul sedintei de judecata, ca a facut doua denunturi penale la Directia Nationala Anticoruptie impotriva senatorului PSD Catalin Voicu si impotriva fiului chestorului Bujor Florescu, adjunct al directorului general al DGIPI. Avocatul lui Voicu a declarat ca nu stie nimic despre denunt.Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins, pe 6 noiembrie, o alta cerere a lui Nati Meir de punere in libertate prin inlocuirea masurii arestarii preventive, iar aceasta decizie nu mai poate fi atacata.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, pe 20 octombrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Nati Meir, acuzat de falsificare de moneda si inselaciune. Nati Meir a sustinut la Tribunalul Bucuresti ca banii pe care era inscriptionat cuvantul "specimen", gasiti la sediul lui de campanie, erau "de jucarie" , iar politia ar fi stiut de existenta lor.

Anchetatorii continua cercetarile in cazul lui Nati Meir, pentru a stabili de unde provin banii falsi, dar si pentru a-i identifica pe eventualii complici ai acestuia, se arata in referatul procurorilor trimis la instanta pentru emiterea mandatului de arestare.

Astfel, procurorii urmeaza sa audieze mai multe persoane si sa faca expertize pentru a stabili provenienta bancnotelor de 500 de euro inscriptionate cu "specimen", gasite in sediul de campanie al lui Meir.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#nati meir, #prelungire mandat Meir, #arestare Nati Meir , #frauda