Nati Meir ramane in arest preventiv

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 14:59
1433 citiri
Nati Meir ramane in arest preventiv

Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, recursul lui Nati Meir impotriva deciziei instantei inferioare, care a decis sa-i prelungesca mandatul, astfel incat fostul parlamentar, acuzat de falsificare de moneda si inselaciune, ramane in arest preventiv.

Nati Meir a declarat joi, la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), la recursul declarat impotriva deciziei instantei inferioare care i-a prelungit mandatul de arestare, ca a facut un denunt penal la DNA impotriva lui Catalin Voicu, care i-ar fi promis eliberarea, a declarat avocatul lui Meir pentru NewsIn.

Potrivit Violetei Podolianu, Meir a sustinut joi, in cadrul sedintei de judecata, ca a facut doua denunturi penale la Directia Nationala Anticoruptie impotriva senatorului PSD Catalin Voicu si impotriva fiului chestorului Bujor Florescu, adjunct al directorului general al DGIPI. Avocatul lui Voicu a declarat pentru NewsIn ca nu stie nimic despre denunt.

Nati Meir ramane inca 20 de zile in arest, a hotarat, pe 4 decembrie, Tribunalul Bucuresti, dupa ce Parchetul Capitalei a cerut prelungirea mandatului acestuia, decizie care a fost atacata cu recurs la CAB.

De asemenea, Tribunalul Bucuresti a decis, pe 13 noiembrie, sa prelungeasca mandatul de arestare emis pe numele lui Nati Meir tot cu 20 de zile. Instanta a judecat, pe 13 noiembrie, cererea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti de prelungire a mandatului de arestare preventiva emis, pe 20 octombrie, pe numele lui Nati Meir. Decizia Tribunalului a ramas definitiva, dupa ce recursurile declarate de procurori si de Nati Meir au fost respinse la Curtea de Apel Bucuresti.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins, pe 6 noiembrie, o alta cerere a lui Nati Meir de punere in libertate prin inlocuirea masurii arestarii preventive, iar aceasta decizie nu mai poate fi atacata.

Nati Meir a depus la Tribunalul Bucuresti, pe 30 octombrie, o cerere de inlocuire a masurii preventive in baza articolului 139 din Codul de procedura penala, potrivit caruia masura preventiva luata in cazul unei persoane poate fi inlocuita "cand s-au schimbat temeiurile care au determinat luarea masurii".

Potrivit aceleiasi prevederi, "cand nu mai exista vreun temei care sa justifice mentinerea masurii preventive, aceasta trebuie revocata din oficiu sau la cerere".

Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 27 octombrie, recursul lui Nati Meir impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti de arestare preventiva pentru 29 de zile sub acuzatia de inselaciune.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, pe 20 octombrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Nati Meir, acuzat de falsificare de moneda si inselaciune. Nati Meir a sustinut la Tribunalul Bucuresti ca banii pe care era inscriptionat cuvantul "specimen", gasiti la sediul lui de campanie, erau "de jucarie" , iar politia ar fi stiut de existenta lor.

Anchetatorii continua cercetarile in cazul lui Nati Meir, pentru a stabili de unde provin banii falsi, dar si pentru a-i identifica pe eventualii complici ai acestuia, se arata in referatul procurorilor trimis la instanta pentru emiterea mandatului de arestare. Astfel, procurorii urmeaza sa audieze mai multe persoane si sa faca expertize pentru a stabili provenienta bancnotelor de 500 de euro inscriptionate cu "specimen", gasite in sediul de campanie al lui Meir.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Nati Meir mandat arestare, #Nati Meir prelungire mandat , #frauda