Nati Meir va fi audiat la Parchetul Capitalei

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 13:28
1445 citiri
Nati Meir va fi audiat la Parchetul Capitalei
Foto: Arhiva

Fostul deputat Nati Meir a fost adus la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, unde procurorii il vor audia pentru acuzatiile de inselaciune, inainte de a fi prezentat instantei pentru emiterea unui mandat de arestare pe numele sau.

Nati Meir a fost adus in catuse de la Directia Cercetari Penale, unde a tinut luni noapte, dupa finalizarea audierilor la politie. In jurul orei 24.00 expira ordonanta de retinere data de politisti pe numele acestuia.

Trei persoane au depus, luni, plangeri pe numele lui Nati Meir pentru inselaciune, una dintre acestea fiind Adi Minune, caruia fostul deputat ar fi trebuit sa ii plateasca 50.000 de euro pentru promovarea din precampania alegerilor prezidentiale, a declarat avocatul Violeta Podolian. In numele lui Adi Minune a depus plangere impresarul acestuia.

Podolian a precizat ca data scadenta a contractului dintre Meir si Adi Minune era 13 decembrie 2009. Surse judiciare au declarat pentru NewsIn ca Meir i-a platit cantaretului o parte din bani, insa in banconte specimen, care nu pot fi folosite pentru plata.

Celelalte doua plangeri apartin unor persoane care ar fi cerut un imprumut de 800.000 de euro de la Nati Meir, conform avocatului acestuia. Cei doi ar fi garantat returnarea creditului cu un teren. Nati Meir ar fi spus ca face o expertiza pentru evaluarea terenurilor, expertiza pe care le-a cerut celor doi sa o plateasca.

Nati Meir sustine ca a platit evaluarea cu banii respectivi si ca le-ar fi eliberat chitanta, insa cei doi spun in plangeri ca nu s-a facut nicio expertiza si nici nu au primit imprumutul.

Nati Meir a fost retinut, luni seara, in baza unei ordonante pe 24 de ore, pentru infractiunea de inselaciune, urmand sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Politistii au perchezitionat luni biroul lui Nati Meir, in care au gasit mai multe bancnote de 500 de euro care aveau inscriptionat cuvantul "specimen", banii urmand sa fie supusi unei expertize pentru a se verfica autenticitatea lor, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Raluca Seucan.

Seucan a precizat ca o persoana a depus plangere pe numele lui Meir, acuzandu-l de falsificare de bani.

Denuntatorul a spus ca a primit un imprumut in euro de la Nati Meir, iar dupa ce a luat banii a observat ca intr-un colt era scris cuvantul "specimen".

"In urma perchezitiilor, am descoperit in biroul lui Nati Meir bancnote la fel ca acelea aduse de persoana care a depus plangerea. Urmeaza sa vedem daca sunt false si, daca da, de unde provin", a adaugat purtatorul de cuvant al Politiei Romane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Nati Meir arestat, #Nati Meir audiat politie, #acuzat falsifica bancnote , #frauda