Ne scapa cresterea economica de vizele pentru SUA?

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 20:59
4298 citiri
Ne scapa cresterea economica de vizele pentru SUA?

In functie de imbunatatirea situatiei economice in Romania si pe plan mondial, vor creste sansele ca Statele Unite sa elimine vizele turistice pentru romani, a declarat Consulul General al SUA in Romania, Jim Gray.

"Cred ca, pe masura ce situatia economica a Romaniei se va imbunatati si se va imbunatati si pe plan mondial, sansele ca tara sa fie inclusa in program vor fi mai bune, pentru ca situatia economica a locuitorilor va fi mai buna, deoarece oamenii vor putea demonstra ca nu vor ramane in Statele Unite, pentru ca au o slujba buna chiar aici si, da, ar fi mai usor sa il convinga pe ofiterul care le acorda vizele", a spus Gray, potrivit Mediafax.

Oficial american: Sansele Romaniei de a scapa de vizele pentru SUA s-au diminuat

Consulul General al SUA in Romania a explicat ca ofiterul consular care se ocupa cu vizele este obligat de lege sa presupuna ca oricine aplica pentru o viza turistica vrea sa emigreze in Statele Unite si astfel, aceste persoane trebuie sa demonstreze ca au un motiv bun pentru a se intoarce in tara.

"Astfel, o persoana care spune ca doreste sa plece in Statele Unite si poate sa demonstreze ca a mai fost in zece alte tari si are o proprietate in tara natala si lucreaza de 25 de ani, va primi fara probleme dreptul de a merge in Statele Unite.

Pe de alta parte, un somer, care nu are foarte multi bani - nu ca ar fi facut ceva gresit - dar nu putem acorda viza unei asemenea persoane. I-am spune ca daca doreste sa vina in Statele Unite pentru a munci trebuie sa solicite un alt tip de viza", a explicat Gray.

Vizele pentru romani, repuse pe agenda administratiei Obama

Potrivit lui Grey, trei sferturi dintre romanii care depun cerere obtin o viza turistica, iar pentru ca Romania sa fie inclusa in programul Visa Waiver (program prin care SUA elimina vizele turistice) pragul respingerilor ar trebui sa fie de doar trei la suta, un "standard este dificil de atins".

"Ca sa fiu onest, nu stim cand Romania va fi inclusa in programul Visa Waiver. Speram ca va fi curand, dar nu putem spune cu exactitate. Guvernul Romaniei face tot ce poate pentru ca tara sa fie inclusa in acest program. Este vorba despre mai multe cerinte care trebuie indeplinite. Apreciem asta si lucram impreuna, am avut chiar si o intalnire, la inceputul acestei saptamani, cu reprezentantii mai multor agentii guvernamentale pentru a discuta despre toate progresele care s-au facut pana acum", a declarat Jim Gray.

Romania, Bulgaria si Polonia fac front comun pentru a scapa de viza pentru SUA

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#crestere economica vize SUA, #vize turistice SUA, #scoatere vize SUA, #Jim Gray vize SUA , #frauda