Noi sensuri unice pe mai multe strazi din Capitala

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 23:16
1949 citiri
Noi sensuri unice pe mai multe strazi din Capitala

In Sectorul 2 din Capitala Comisia Tehnica de Circulatie a Municipiulu a aprobat instituirea de sensuri unice pe inca sase artere, intre Soseaua Iancului si Strada Vatra Luminoasa.

Astfel ca strazile Ionescu Baican, Ionescu Atanasie, Victor Manu, Gheorghe Folescu, Jean Athanasiu si Sarafinesti vor avea sens unic de anul acesta, anunta Cotidianul.

"Pe viitor vor fi incluse in acest program si alte strazi secundare. Introducerea sensurilor unice rezolva si problema parcarilor de resedinta. Pe perioada de odihna, celalalt sens poate deveni loc de parcare de resedinta", este de parere primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Municipalitatea a inclus aceasta masura in Planul privind managementul si fluidizarea circulatiei din Bucuresti, iar asa s-ar putea crea si peste 100.000 de locuri de parcare, a estimat primarul.

Si primarii de sector sustin ideea sensurilor unice. In cazul sectorului 1, ponderea acestora ar putea ajunge la 90% din strazile secundare, a anuntat primarul Andrei Chiliman. Totodata, interzicerea virajului la stanga va fi o alta masura pe care municipalitatea, impreuna cu Politia Rutiera, o va implementa in toate intersectiile secundare unde se poate face o corelare cu sensurile unice.

De asemenea, vor fi introduse si sensuri giratorii. Primele vizate sunt intersectiile Lujerului, Eroilor, Piata Victoriei si Razoare.

O alta masura prevazuta in Planul de management este semaforizarea in functie de timp.

"Dimineata si seara, culoarea semafoarelor se va schimba mai des decat la amiaza, astfel traficul se va mai fluidiza. Masura ar urma sa fie luata pana se va implementa Master-planul de transport. Dupa acest moment, toate semafoarele vor fi corelate, culoarea schimbandu-se in functie de trafic", se precizeaza in document.

In plus, municipalitatea vrea sa incurajeze soferii sa circule pe scurtaturi, avand in vedere ca peste 80% din trafic se desfasoara pe marile bulevarde, potrivit Politiei Capitalei.

Astfel ca Primaria a montat aproximativ 300 de panouri de orientare care indica numele cartierului si strazile mai importante, iar pe langa aceste panouri se vor monta si patru console care vor indica intrarile si iesirile din Bucuresti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sens unic, #Vatra Luminoasa, #sectorul doi, #fluidiza trafic , #frauda