O alta persoana implicata in conflictul de la mall a primit mandat de arestare

Luni, 02 Martie 2009, ora 16:32
1525 citiri
O alta persoana implicata in conflictul de la mall a primit mandat de arestare
Foto: Arhiva

Tribunalul Bucuresti a decis, luni, sa emita mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Alexandru Andrei Udrea, implicat in conflictul de la Plaza Mall, hotararea fiind definitiva.

Instanta a admis, astfel, recursul procurorilor impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 6 de a-l lasa in libertate pe Udrea, informeaza NewsIn.

La termenul de luni, magistratii Tribunalului Bucuresti au respins cererea avocatului lui Alexandru Andrei Udrea de a amana procesul, pentru ca Parchetul sa aduca si casetele pe care este filmat debutul conflictului care a avut loc la Mall Plaza in data de 21 februarie.

Decizia judecatorilor este contradictorie cu cea data de magistratii aceleiasi instante in urma cu mai putin de o ora, in cazul lui Eugen Preda, a declarat avocatul celor doi, Ciprian Soldea.

In timpul sedintei, instanta a vizionat o parte din filmarile care arata conflictul dintre angajatii BGS si alte cinci persoane. In imagini nu aparea decat Eugen Preda, care era fugarit de catre agentii BGS, a declarat avocatul Soldea. Acesta a mai precizat ca Eugen Preda avea ochii rosii, semn ca fusese atacat cu spray lacrimogen, si tricoul rupt, el ascunzandu-se sub tejgheaua din magazinul de unde agentii BGS l-ar fi scos cu forta.

Alexandru Udrea le-a spus judecatorilor ca il cunoaste pe Eugen Preda de la sala de forta si ca in acea seara s-au intalnit intamplator.

Tot luni, Tribunalul Bucuresti a amanat pana pe 10 martie recursul procurorilor impotriva deciziei de a-l lasa in libertate a lui Eugen Preda, pentru ca Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 sa aduca inregistrarile decodate, continand debutul incidentului de la Plaza Mall.

Procurorul de sedinta este cel care a cerut termen pentru aducerea casetelor, iar avocatii lui Eugen Preda au fost de acord.

Eugen Preda a fost prezent, luni, in sala. El a declarat ca angajatii de la BGS au avut o reactie exagerata. Preda a anuntat ca va face o plangere impotriva directorului firmei de paza si a firmei, spunand ca a fost victima unei agresiuni.

Tribunalul Bucuresti a admis, vineri, 27 februarie, recursul procurorilor impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 6, in cazul a trei dintre cele cinci persoane presupuse ca se fac vinovate de izbucnirea incidentului de la Plaza Mall, din 21 februarie, si a dispus emiterea de mandate pentru 29 de zile.

Recursul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 s-a judecat vineri, 27 februarie, iar magistratii Tribunalului Bucuresti au admis propunerea procurorului, deocamdata pentru trei dintre cei cinci implicati. Este vorba despre Andrei Badula, Petre Pascu si Marian Scarlat.

In ceea ce-i priveste pe Eugen Preda si Andrei Udrea, de asemenea lasati in libertate de instanta, recursul procurorilor a fost fixat pentru luni, 2 martie.

Unul dintre avocatii presupusilor agresori a declarat pe 27 februarie ca parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 s-a autosesizat cu privire la modul violent in care agentii BGS au pus capat incidentului izbucnit in 21 februarie, la Plaza Mall.

Ciprian Soldea, unul din avocatii care reprezinta pe Andrei Badula, Petre Pascu si Marian Scarlat (n.r. - trei din cele cinci presoane acuzate de pornirea scandalului din mall) a declarat, vineri, la iesirea din sala de judecata, ca procurorii au depus la dosarul cauzei un proces verbal de sesizare din oficiu, cu privire la faptul ca agentii BGS si-ar fi depasit atributiile, intervenind cu prea multa violenta pentru a aplana conflictul.

Se pare ca procurorii au ajuns la acesta concluzie dupa ce au vizionat imagini surprinse de camerele de supraveghere dintr-un magazin din incinta mall-ului, imagini aflate pe un CD depus la dosarul cauzei, a mai declarat avocatul.

De asemenea, un alt avocat din dosar, care-l reprezinta pe Andrei Badula, a depus plangere penala, la parchet, impotriva agentilor BGS, acuzandu-i de tentativa de omor asupra clientului

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Eugen Preda, #scandal mall Plaza, #BGS , #frauda