Ziare.com

O firma in spatele careia s-ar afla Chiuariu vrea sa demoleze doua cladiri monument istoric

Luni, 18 August 2008, ora 08:30

   

O firma in spatele careia s-ar afla Chiuariu vrea sa demoleze doua cladiri monument istoric
Doua cladiri din centrul Capitalei, monumente istorice, sunt pe cale de a fi demolate.

Societatea Ronkifi Anstalt, cu sediul in Vaduz, Liechtenstein, a ajuns sa detina, in proportie de 93%, fosta societate Muntenia International S.A., transformata ulterior in SRL. Cele doua cladiri pe care Muntenia International SRL le detine in prezent la intrarea in Pasajul Victoria, dinspre strada Academiei, au un regim de inaltime de patru, respectiv cinci etaje.

Dupa preluarea imobilelor, investitorii au solicitat Primariei Sectorului 1 autorizatia de demolare. Nu s-a efectuat insa nicio demolare, pentru ca la parter si subsol exista alti proprietari pe respectivele spatii. Trei dintre acestia declara ca au fost supusi controalelor de tot felul, intimidarilor si incercarilor de santaj pentru a vinde pe nimic spatiile lor firmei din Liechtenstein, relateaza Gardianul

In data de 30 iulie 2008, doi alpinisti utilitari au pus pe fatadele celor doua cladiri niste buline mai rosii si parca mai mari decat cele folosite de oficialii de la Primaria Capitalei. Cele doua cladiri sunt insa incadrate oficial in clasa III de risc seismic. O dovedeste adresa 1673/12.05.2008, eliberata de Primaria Capitalei si semnata inclusiv de seful Serviciului de consolidari al municipalitatii, Aurelia Radu. Ceea ce inseamna ca cele doua imobile nu prezinta deloc pericol de prabusire iminenta.

Un alt aspect de care nu au tinut cont cei care au preluat Hotel Muntenia este acela ca imobilul este clasat pe lista Monumentelor Istorice din Bucuresti inca din anul 1992.

Potrivit sursei citate, firma ce se afla in spatele operatiunii este legata de numele fostilor ministri Tudor Chiuariu si Szolt Nagy. La societatea Muntenia International SRL apare ca si administrator Alexandru Dan Andriesu, administrator si in societatea Lahovari Grup SRL. La aceasta din urma firma, asociati cu parti egale sunt doi oameni de afaceri destul de cunoscuti: Sandu Feig si Sorin Creteanu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3447 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

o sugestie

in general vorbind, in bucuresti sint multe cladiri cu risc mai mare sau mai mic in caz de seism. o solutie in aceste cazuri poate fi sistemul adoptat de germania: demolarea cu refacerea 1:1 a cladirilor. un exemplu concludent este hotelul adlon in berlin sau mai nou hotelul breidenbacher hof in dĂĽsseldorf, reconstruite dupa norme moderne la cel mai mic detaliu. astfel nu se pierde nimic din arhitectura orasului, in schimb se ajunge la un oras cu o structura tehinca acuala.

 

TREBUIE SA NI SE FURE SI ISTORIA

Golani , calici , putori lenese si incapabile de a se descurca in viata legal si moral , astia alcatuiesc al doilea val urias de lichele dupa 1947 , care jupoaie munca oamenilor de onoare . Pradatori verosi si turbati , niste dezumanizati care profita de ingaduinta nepermisa a unui popor prostit de ei si inaintasii lor de aceeasi teapa . Nu cred ca lepra de tap odarlit cu glas de iada este in spatele afacerii . El este un interpus al gangsterilor .

 

usurel cu ciocanelul...moralisti sunt ...

pace tie, nervosule! Si cladirile la care se face referire sunt la fel realizate, in ceea ce priveste amplasamentul. Au obosit, prezinta risc de prabusire, si-au trait viata. Daca se construieste ceva nou, este foarte bine numai sa se tina cont de structura arhitecturala a zonei. Primaria a scapat de nenorocitul de Bold si haita sa, acum se vatine seama de partea arhitecturala a centrului istoric, prin constructii noi. Asa ca nu ne ia nimeni istoria, dar trebuie actualizata si intretinuta. Nu te mai supara ca faci icter politic, badie secera ciocan.

Aerhitect sef responsabil cu pastrarea cladirilor ISTORICE se pare a fi sotia primarului Chiliman,sect 1

In ultimii 4 ani au fost scoase din circuitul istoric foarte multe cladiri,au fost demolate iar pe locul lor s-au ridicat blocuri.In familie si in grupuri de interese totul este posibil.Sub auspiciile Primariei sectorului 1 se ridica constructii ilegale pe strazi,pe reteaua de utilitati-pe conducte,pe spatiile minime ramase intre blocuri.Acestia sunt Rechinii imobiliari "atacati" de primar in campanie.

Si uite asa se produce materialul pentru ''un tanar mafiot obraznic''

Caci este stiut , mafiotii au conturi, societati, samd in locuri de pe pamant cat mai exotice si imposibil de verificat , evident. Si se purcede la treaba: se gaseste un articol dezlanat in care apare tangential numele tintei, se pune mesajul-soc in titlu si apoi se preia trunchiat (nu exista nici o referire la tinta in continutul articolului) cate ceva din continut. Trunchiere care sa-l faca si mai greu lizibil si cat mai confuz pentru a da camp liber zvonerilor sa se desfasoare. Articolul, sau mai bine zis titlul poate fi citat apoi in alt articol pana devine un fapt evident.

 

Mai, natarailor!

N-o mai *** atata, ca le vor demola, oricum!
Fitzi convinshi ca s-au dat shpagile necesare unde trebuie.
Cainii latra, caravana trece...

 

Vezi MALAGA

In Malaga ( Spania ) sunt interzise demolarile fatadelor de cladiri istorice, asa ca au adoptat o alta solutie: Se ancoreaza fatada in asa fel incat sa nu cada iar tot interiorul se demoleaza si se reconstruieste, dupa care fatada se "leaga" de noua structura. Cand se termina santierul apare aceeasi cladire cu o noua compartimentare. Este adevarat ca pretul este mai mare DAR SE SALVEAZA O FATADA ISTORICA! Pentru doritori pot prezenta fotografiile.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor