Opt morti in accidente rutiere, in primele doua zile din 2010

Duminica, 03 Ianuarie 2010, ora 16:44
3109 citiri
Opt morti in accidente rutiere, in primele doua zile din 2010
Foto: Arhiva

Opt persoane au murit si 28 au fost grav ranite in cele 33 de accidente rutiere petrecute in noaptea de Revelion si in primele doua zile din 2010, pe sosele din tara.

Conform unui comunicat al Ministerul Administratiei si Internelor remis Newsin, in perioada mentionata politistii au constatat 20 de infractiuni contra circulatiei pe drumurile publice, pentru care sunt cercetate 18 persoane (3 pentru conducere fara permis, 13 pentru conducere sub influenta alcoolului).

MAI mentioneaza ca, in data de 2 ianuarie, au fost raportate 134 evenimente, constatandu-se scaderea numarului acestora cu 40% fata de media ultimelor sapte zile.

De asemenea, in aceeasi perioada, politistii au retinut 21 persoane si au depistat 13 persoane urmarite la nivel national. In cadrul evenimentelor constatate, politistii cerceteaza 81 de persoane, dintre care 57 pe linie judiciara, iar 18 pe linie de circulatie rutiera. Jandarmii au avut peste 900 de misiuni pentru mentinerea si asigurarea ordinii publice, cele mai multe desfasurandu-se in cadrul spectacolelor organizate in aceasta perioada, in statiunile montane si pe traseele turistice adiacente acestora, fiind aplicate in total 230 de amenzi contraventionale.

Politistii de frontiera au constatat noua fapte ilegale (dintre care doua tentative de trecere ilegala a frontierei, trei - economico-financiare si trei - la regimul circulatie) savarsite atat de cetateni romani, cat si straini, fiind aplicate cinci amenzi contraventionale in valoare de aproximativ 1.000 lei. Totodata, in primele doua zile ale lui 2010, au tranzitat frontierele tarii aproximativ 25.800 de cetateni, din care 12.200 pe fluxul de intrare si 13.600 pe fluxul de iesire din tara, cu circa 8.500 mijloace de transport.

Lucratorii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta au intervenit la 91 de incendii, au acordat asistenta medicala de urgenta in 570 de cazuri, executand 34 de interventii la inundatii si 23 de misiuni de descarcerare. Incendiile produse in aceasta perioada s-au soldat cu sase morti si un ranit.

Personalul Ministerului Administratiei si Internelor va desfasura, in continuare, misiuni pentru asigurarea linistii si sigurantei publice, in toate zonele tarii, se arata in comunicatul MAI.

Aproximativ 30.000 de lucratori ai Ministerului de Interne au actionat in noaptea de Revelion si in primele doua zile din 2010 pentru mentinerea ordinii publice, fiind inregistrate la nivel national peste 1.000 de situatii care au necesitat interventia autoritatilor.

Astfel, potrivit Ministerului de Interne, 11.200 de politisti, 150 de jandarmi, 3.260 de politisti de frontiera si 10.400 de lucratori ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta au intervenit in primele zile ale lui 2010, iar dintre cele 1.000 de situatii inregistrate 308 au fost de competenta Politiei, in 29 de situatii au intervenit jandarmii, politistii de frontiera au avut 9 interventii, in timp ce IGSU a fost solicitat in peste 660 de cazuri.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#accidente rutiere Revelion, #morti accident, #accidente 2010 , #frauda