Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Opt persoane arestate, dupa ce au furat 1 milion de euro de pe carduri

Vineri, 26 Iunie 2009, ora 13:27
4139 citiri
Opt persoane arestate, dupa ce au furat 1 milion de euro de pe carduri
Foto: Arhiva

Opt romani sunt arestati si alti opt sunt cercetati in stare de libertate pentru fraude informatice, dupa ce au obtinut ilicit codurile unor carduri bancare din strainatate, de pe care au sustras aproape un milion de euro, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit Politiei galatene, gruparea avea 16 membri in Romania - in Galati, Braila, Constanta, Sinaia si Suceava. Colaborand cu persoane din Europa, America si Australia, membrii gruparii au fraudat mai multi titulari de carduri bancare timp de trei ani, in perioada 2006-2009.

"16 tineri cu varste cuprinse intre 19 si 27 ani, fara ocupatie, sunt cercetati de politistii galateni pentru criminalitate informatica. Prin metoda phishing, ei au obtinut date ale conturilor de card apartinand unor cetateni straini pe care ulterior le transmiteau altor membri ai gruparii aflati in Spania, Australia, Irlanda si SUA.

Datele conturilor de card erau scrise pe suporti de plastic, prevazuti cu banda magnetica si erau utilizati pentru retragerea sumelor de bani de la ATM", a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Galati, subcomisarul Cristina Tatulici.

Prin aceasta metoda, grupul infractional a obtinut aproximativ 1.000.000 de euro, bani cu care tinerii si-au cumparat apartamente si terenuri in judetul Constanta si masini de lux.

Pentru a-i identifica, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate de la Galati au colaborat cu serviciul secret american, Secret Service, cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti si cu procurorii DIICOT Galati.

Opt dintre cei 16 tineri au fost arestati preventiv pentru pentru comiterea infractiunilor de constituire, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, frauda informatica, falsificare de mijloace de plata electronica si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos.

Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Galati. Pentru aceleasi fapte sunt cercetati in libertate ceilalti opt membri ai gruparii. Ei risca pedepse cu inchisoarea de la 5 la 20 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#romani arestati furt carduri, #frauda carduri bancare, #furt bani carduri , #frauda