Pacalita de falsi medici SMURD: Vrem bani pentru a transporta copilul la spital

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 21:18
1687 citiri
Pacalita de falsi medici SMURD: Vrem bani pentru a transporta copilul la spital
Foto: Arhiva

O femeie din Timisoara a trecut prin clipe de cosmar dupa ce a primit un telefon si a fost informata ca fiul sau a fost accidentat, ca trebuie transportat la Bucuresti de catre SMURD, dar pentru asta trebuie sa plateasca 250 de lei. In realitate totul era o escrocherie, deoarece pentru transportul cu SMURD nu se cere niciun ban.

"La orele 16.00 am primit un mesaj pe telefonul meu mobil ca fiul meu a avut un accident si ca se afla la spital. Mi se indica un numar de telefon la care sa sun, unde un doctor Minai Ene imi va da mai multe detalii. Evident ca m-am speriat groaznic si am sunat. Mi-a raspuns acest Dr. Ene de la SMURD, spunand ca ei au multe accidente inregistrate, si sa-i dau numele meu sa caute in baza de date dupa nume, victima.

Dandu-i numele copilului, in disperare, mi-a spus ca da, din pacate au un copil cu acest nume la ei, este foarte grav, trebuie urgent trimis la Bucuresti pentru tratament de specialitate. Deocamdata este stabilizat, spunea el, dar trebuie trimis imediat la operatie. Socul a fost deosebit de puternic, incat nu am realizat nici o clipa ca ar putea sa nu fie adevarata informatia. Copilul meu era la scoala, dar in pauze mai iese sa-si ia o apa, sau de mancare, deci din punctul acesta de vedere putea fi credibil", a povestit timisoreanca, relateaza Realitatea TV.

Presupul doctor i-a cerut femeii 258 de milioane lei vechi, sa faca transferul prin Western Union din contul sa si sa ii trimta dovada platii, pentru a putea initia transportul.

"Am spus ca platesc oricat, nu conteaza, insa imediat m-am gandit ca ceva nu e in regula. Cu toate acestea, socul informatiei initiale a estompat orice alta reactie din partea mea, gandindu-ma ca nu poate fi falsa o informatie atat de grava si serioasa.

Am intrerupt intentionat convorbirea si am sunat la 112 pentru a afla starea copilului, am sunat la sotul meu si l-am trimis la urgenta la Spitalul Judetean sa vada in ce stare e copilul, am sunat diriginta, dar toate raspunsurile la aceste apeluri au fost favorabile, insa eu nu am fost convinsa ca nu e adevarat, pana nu am vazut copilul in carne si oase la scoala", a mai povestit femeia.

Raed Arafat, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii si creatorul SMURD, a declarat ca acesta nu este singurul caz de acest fel.

"In urma cu 2-3 saptamani Politia chiar a prins pe cineva. Sunt niste oameni care se joaca cu sentimentele victimelor. Poate sa faca cineva si infarct din asta. Elicopterele SMURD nu se platesc. Noi decolam pur si simplu, un leu nu se plateste!", a declarat Arafat.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#femeie pacalita medici falsi , #frauda