Pacientul de la Slatina a murit de infarct acut de miocard

Sambata, 24 Ianuarie 2009, ora 15:13
1878 citiri
Pacientul de la Slatina a murit de infarct acut de miocard
Foto: Realitatea TV

Medicii legisti au stabilit ca pacientul in varsta de 63 de ani care a murit, joi seara, la Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina, a suferit un infarct acut de miocard, transmite corespondentul NewsIn.

Medicul legist Liviu Radu, seful Serviciului de medicina legala Olt, a declarat ca au fost prelevate probe pentru examenul histopatologic si cel toxicologic, rezultatele urmand sa fie gata peste aproximativ o luna.

Sanitas Olt a anuntat ca va contesta in instanta sanctiunile dispuse de comisia ministeriala la Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina. Liderul Uniunii Judetene Sanitas Olt, Roxana Dragomir, a declarat ca dupa ce toti cei sanctionati isi vor primi deciziile, acestea vor fi atacate la Tribunalul Olt.

Roxana Dragomir a mai spus ca in cazul asistentei Anisoara Petru, pentru care s-a dispus desfacerea contractului de munca, sindicatul vrea sa solicite emiterea unei ordonante presedentiale pana la judecarea pe fond a cauzei.

Sefa sectiei UPU, Ecaterina Buzau, a declarat ca va ataca si ea in instanta decizia de desfacere a contractului de munca luata de comisia de control condusa de ministrul Ion Bazac.

Medicul Ion Serban, unul din cei doi medici de la Unitatea de Primire Urgente, a anuntat ca va demisiona daca medicul Ecaterina Buzau si asistenta sef de tura Anisoara Paun nu vor fi reprimite la Unitatea de Primire Urgenta si nu le vor fi anulate sanctiunile. Potrivit lui Serban, medicul Ecaterina Buzau si asistenta Anisoara Paun sunt nevinovate si sunt bune profesioniste.

Sora pacientului din Draganesti-Olt spune ca barbatul suferea de ulcer si ca, in ultimele zile, nu a mai mancat. In ceea ce priveste pozitia ei fata de modul in care bolnavul a fost tratat la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, femeia a spus: "Asta e sistemul, si-au batut joc de el".

Comisia de ancheta condusa de ministrul Sanatatii a dispus, in noaptea de vineri spre sambata, desfacerea contractelor de munca pentru patru medici si o asistenta de la Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina, doua destituri din functie si mai multe sanctiuni administrative.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#spital Slatina, #cauza mortii, #pacient plimbat , #frauda