Parlamentul dezbate rectificarile bugetare

Marti, 14 Octombrie 2008, ora 10:28
1146 citiri
Parlamentul dezbate rectificarile bugetare

Sedinta comuna a Parlamentului a inceput marti, pe ordinea de zi aflandu-se cateva ordonante de urgenta pentru rectificari bugetare si rapoartele de activitate ale unor institutii precum CSM, CSAT, Avocatul Poporului.

Senatorii si deputatii vor analiza o serie de ordonante pentru aprobarea unor masuri financiar-bugetare pe anul 2007 si pentru rectificarea bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale de stat.

Pe ordinea de zi a celor doua sedinte de plen comun programate pentru marti si miercuri mai figureaza Raportul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor privind activitatea desfasurata si evolutia pietei de asigurari in anul 2006 si 2007 si Raportul anual de audit financiar si Executia bugetului de venituri si cheltuieli ale Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pe anul 2006.

Vor fi analizate deasmenea Raportul de activitate pe 2006 si 2007 al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Raportul asupra activitatii desfasurate de Consiliul Legislativ in anul 2006 si 2007, Raportul de activitate al Institutiei Avocatul Poporului pe anul 2006 si 2007 si Raportul privind activitatea Consiliului Superior al Magistraturii in anul 2007.

Parlamentarii vor analiza si Raportul Comisiei parlamentare de ancheta pentru investigari si clarificari referitoare la conturile lui Nicolae Ceausescu, dar si pe cel al Comisiei parlamentare de ancheta pentru investigarea si clarificarea modului in care au fost cheltuite sumele din fondul constituit in cota de 2% din sumele obtinute din privatizari, destinat constructiei de locuinte sociale.

Marti, la ora 15.00, este asteptat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pentru a prezenta Raportul anual pe 2006 si 2007 al Bancii Nationale a Romaniei, dar si pentru a prezenta o expunere despre consecintele colapsului Sistemului Bancar International asupra economiei romanesti, urmare a unei solicitari in acest sens a PRM.

Miercuri, parlamentarii vor numi membrii Curtii de Conturi si cativa membri ai Consiliului de administratie al Societatii Romane de Televiziune si ai Consiliului de administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune.

O serie de modificari in componenta nominala a Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI si SIE figureaza de asemenea pe ordinea de zi a plenului comun.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#parlamentul, #dezbate, #rectificari, #bugetare , #frauda