Patriarhul Daniel va acorda rangul de Mitropolit Arhiepiscopului Targovistei

Miercuri, 09 Iulie 2008, ora 10:53
2348 citiri
Patriarhul Daniel va acorda rangul de Mitropolit Arhiepiscopului Targovistei

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul BOR, va participa, joi, la Targoviste, la aniversarea a 500 de ani de la tiparirea Liturghierului lui Macarie, prima carte tiparita pe teritoriul romanesc, si va acorda rangul de Mitropolit ad personam Arfiepiscopului Targovistei, IPS Nifon.

Lansarea oficiala a editiei jubiliare a Liturghierului lui Macarie, atat in varianta realizata pe hartie fabricata manual, in legatura de piele, ca si originalul, cat si editia speciala, insotita de traducere, prima de pana acum si de studii stiintifice, va avea loc joi , la Catedrala Arhiepiscopala din Targoviste, dupa savarsirea Sf. Liturghii Arhieresti, in prezenta P.F. Patriarh Daniel, a membrilor Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, a unor personalitati ale vietii culturale si stiintifice, dar si a autoritatilor nationale si locale, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Targoviste.

"Cu aceasta ocazie Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, va acorda rangul de Mitropolit ad personam Inaltpreasfintitului Parinte Dr. Nifon, Arhiepiscopul Targovistei. La oferirea acestei inalte demnitatii, Sfantul Sinod a tinut seama de cateva evidente notabile, precum faptul ca scaunul arhiepiscopal de la Targoviste, din cetatea celor 33 de voievozi, este continuatorul istoric al vechiului scaun mitropolitan al Tarii Romanesti (1517-1668) de pe care au pastorit cu vrednicie ierarhi de seama ai Bisericii noastre, precum Sf. Ierarh Nifon, patriarhul Constantinopolului", se mai arata in comunicat.

In acest an se implinesc 500 de ani de la trecerea la Domnul a Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului si Mitropolitul Tarii Romanesti, stralucit reorganizator al vietii ecleziale si importanta personalitate a spiritualitatii ortodoxe.

"Totodata, bucuria este mai mare datorita demersurilor intreprinse, impreuna cu Episcopia Argesului si Muscelului, pentru canonizarea evlaviosului Voievod Neagoe Basarab, generosul ctitor al Ortodoxiei romanesti si universale si ucenic al Sfantului Ierarh Nifon", potrivit comunicatului remis presei de Arhiepiscopia Targoviste.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Patriarhul Daniel, #mitropolit, #Arhiepiscopului Targovistei, #rang , #frauda
Comentarii
N
Nicole
rank 1
Remarcabila reeditarea primei carti tiparite pe teritoriul tarilor romane