Penescu l-a mituit pe seful Garzii Financiare Arges cu 43.000 lei

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 23:36
1239 citiri
Penescu l-a mituit pe seful Garzii Financiare Arges cu 43.000 lei
Foto: Pitesteanul

Procurorii DNA Pitesti au dispus, marti, retinerea sefului Garzii Financiare Arges, Aurel Stoian, deoarece finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, ii achita lunar o suma de bani pentru a protejarea interesele firmei PIC SA.

"In perioada 05 ianuarie 2007 - 31 decembrie 2008, inculpatul Stoian Aurel a primit in transe lunare, cu titlu de mita, de la invinuitul Penescu Gheorghe Cornel, suma totala de 43.000 lei, pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu si pentru a proteja interesele ilicite ale S.C. PIC S.A. Pitesti.

Sumele au fost puse la dispozitie de catre inculpatul Pieca Gheorghita, administrator al S.C. PIC S.A. Pitesti, care tinea o evidenta stricta a sumelor, banii fiind remisi lui Stoian Aurel, fie direct de catre Penescu Gheorghe Cornel, fie prin intermediul lui Pieca Gheorghita", se arata intr-un comunicat al DNA.

Procurorii DNA mai precizeaza ca, in perioada 13 iunie 2006 - 06 aprilie 2007, seful Garzii Financiare Arges a primit, in acelasi scop, bunuri de la S.C. PIC S.A. Pitesti in suma totala de 1.540,58 lei.

In motivarea retinerii, lucratorii anticoruptie mai precizeaza ca DNA a solicitat un control la Comisariatul General al Garzii Financiare, din care a reiesit ca reprezentantii SC PIC S.A. au savarsit acte de evaziune fiscala, in schimb controalele efectuate de comisarii Garzii Financiare Arges au descoperit doar mici nereguli

"In perioada supusa verificarii, urmare unui control efectuat, la solicitarea procurorilor, de catre comisari ai Garzii Financiare din cadrul Comisariatului General, a rezultat ca reprezentantii SC PIC S.A. au savarsit infractiuni de evaziune fiscala creand un prejudiciu bugetului de stat in cuantum de aproximativ 1.000.000 euro.

Cu toate acestea, in perioada respectiva, comisarii Garzii Financiare Arges aflati in subordinea inculpatului Stoian Aurel nu au descoperit nici o infractiune, ci numai cateva contraventii pe care le-au sanctionat cu amenzi modice", se precizeaza in acelasi comunicat al DNA.

Procurorii DNA mai arata ca finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, ii platea lunar suma de 2.000 de lei lui Aurel Stoian, in vederea protejarii intereselor nelegale ale firmelor pe care omul de afaceri le controleaza.

"Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile (...), iar la data de 22 septembrie 2009, procurorii anticoruptie au dispus retinerea lui Stoian Aurel si Pieca Gheorghita pe o perioada de 24 de ore. La data de 22 septembrie 2009, Tribunalul Arges a dispus masura arestarii preventive pe termen de 29 de zile fata de cei doi inculpati", se arata in incheierea motivarii de retinere.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Penescu mita Garda Financiara , #frauda