Persoanele acuzate ca au inselat mai multi batrani raman in inchisoare

Luni, 26 Mai 2008, ora 17:11
828 citiri
Persoanele acuzate ca au inselat mai multi batrani raman in inchisoare

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, luni sa mentina decizia de arestare preventiva a celor patru persoane acuzate ca au inselat mai multi batrani, cu sprijinul altor 8 persoane. Printre acestia se numara si doi functionari ai Primariei Sectorului 5.

Magistratii au respins recursurile celor patru pe motiv ca sunt nefondate, anunta NewsIn.

Recursul Parchetului impotriva sentintei Judecatoriei Sectorului 5, de a cerceta in stare de libertate celelalte opt persoane suspectate ca ar face parte din grupul infractional, va fi judecat in data de 2 iunie.

In urma perchezitiilor efectuate de politistii bucuresteni la locuintele celor 12 persone cercetate pentru inselarea mai multor batrani din sectorul 5, precum si la alte imobile, au fost ridicate foarte multe acte, care au fost studiate si identificate ca fiind actele de proprietate a unor imobile atat din Capitala, cat si din tara.

Persoanele ale caror acte de proprietate ori identitate au fost gasite in urma perchezitiilor vor fi audiate zilele urmatoare. Exista posibilitatea ca printre acestea sa existe persoane inselate de cei 12 membri ai retelei.

Informatiile detinute de politisti in aceasta faza a anchetei demonstreaza ca exista mai multe cazuri de inselaciune similare cu cele din Sectorul 5.

Doi functionari ai Primariei Sectorului 5 au fost retinuti, in seara de 14 mai, alaturi de alte zece persoane. Toti sunt acuzati pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, abuz in serviciu si fals in declaratii, dupa ce au pacalit mai multi batrani, carora le-au vandut casele.

Patru dintre acestia, care s-au folosit de ramificatiile pe care le aveau in interiorul Primariei Sectorului 5, au fost arestati de politisti, in timp ce pentru ceilalti opt s-a dispus masura de a nu parasi Capitala pe perioada anchetei.

Batranii erau convinsi ca vor putea primi ajutoare doar daca le dau contractul de proprietate a casei, pentru a se putea incheia un asa-zis proces-verbal de primire a bunurilor ce urmau sa ajunga la ei. Dupa ce primeau contractele, membrii retelei vindeau apartamentele.

Unii dintre batrani au fost chiar sechestrati in propriile case, pana cand tranzactiile luau sfarsit.

Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni, 22 aprilie, în Italia, fiind acuzați de agresarea unor minori încarceraţi la Milano, iar alţi opt gardieni au fost suspendaţi....
#inchisoare, #apartamente, #batrani, #functionari, #sector 5 , #frauda