Persoanele arestate pentru inselaciune imobiliara din Sectorul 1 neaga acuzatiile

Vineri, 30 Mai 2008, ora 11:33
1880 citiri
Persoanele arestate pentru inselaciune imobiliara din Sectorul 1 neaga acuzatiile

Persoanele arestate din reteaua de inselaciune imobiliara din Sectorul 1 neaga acuzatiile, iar impactul asupra opiniei publice se va diminua prin arestarea preventiva a inculpatilor, arata Tribunalul Bucuresti in incheierea de miercuri, prin care trei membri ai retelei au primit mandat.

Magistratii au emis, la cererea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, mandate de arestare preventiva pe numele lui Georgel Lautarum pentru complicitate la tentativa de inselaciune, Marianei Jarcu, pentru inselaciune, uz de fals si fals privind identitatea, si pe numele lui Victor Mandache, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, anunta NewsIn.

Cei trei au declarat recurs, dosarul ajungand la Curtea de Apel Bucuresti vineri dimineata, unde urmeaza sa fie inregistrat.

Tribunalul Bucuresti a apreciat, asupra pericolului reprezentat de cercetarea in stare de libertate a persoanelor retinute de procurori, ca se justifica arestarea preventiva, deoarece nu au o ocupatie si nici venituri care sa le asigure un trai decent. Magistratii au argumentat ca in practica se tine cont de mai multe aspecte, printre care natura si gravitatea faptelor, urmarile produse, circumstantele personale ale inculpatilor.

Procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a aratat, in referatul de propunere pentru arestare preventiva, ca Georgel Lautaru a ajutat o alta persoana din retea, Leonard Laurentiu Ticu, sa obtina, in august 2006, doua certificate de deces, cu ajutorul unei procuri falsificate si ulterior i-ar fi dat bani pentru a face demersuri la Primaria Sectorului 5 in scopul obtinerii unui certificat fiscal privind un imobil din Bucuresti.

In referat se mai arata si ca Georgel Lautaru a colaborat cu o alta persoana pentru a falsifica mai multe documente. Procurorul a mai aratat ca exista dovezi ca Victor Mandache se afla in "relatii de prietenie" cu Leonard Laurentiu Ticu si ca ar fi pus la dispozitie banii necesari pentru tranzactionarea frauduloasa a unui teren din Bucuresti.

Trei dintre cele sase persoane ridicate de politsti in data de 27 mai 2008 au primit, miercuri, la Tribunalul Bucuresti, mandate de arestare, in cazul retelei infractionale din Sectorul 1 care a reusit sa obtina aproximativ 500.000 de euro prin comiterea unor inselaciuni imobiliare.

Politistii au adus in fata procurorilor sase persoane pentru a primi mandate, dintre care trei au fost retinute de procurori, iar doua au primit interdictie de a parasi localitatea. "Cea de-a sasea persoana a fost incarcerata direct in baza unui mandat de executare din alt dosar.

Toti cei trei retinuti au fost dusi la Tribunalul Bucuresti, unde au primit mandat pentru 29 de zile", a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului Capitalei, Nicoleta Pantelie.

Ceilalti doi retinuti, Cristian Viorel Popa si Ioan Grigore, au primit interdictie de a parasi localitea pe perioada desfasurarii anchetei.

Saptamana trecuta, politia a adus la parchet alte 13 persoane, toate primind mandate de retinere, dar doua n-au primit mandat si de arestare. Din celelalte 11 persoane, 5 sunt arestate in lipsa si nu au fost gasite. Nici unul din cei arestati nu e functionar public, insa s-a inceput urmarirea penala fara dispunere de arestare pentru un singur functionar public din Primaria sectorului 1.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Polițiștii francezi sunt în alertă, după ce indivizi înarmați au deschis focul asupra unui grup de tineri și au rănit cinci dintre ei
Polițiștii francezi sunt în alertă, după ce indivizi înarmați au deschis focul asupra unui grup de tineri și au rănit cinci dintre ei
Un schimb de focuri de armă s-a soldat cu patru răniţi uşori şi un altul grav, marţi seară, la Nîmes, în Franţa, într-un cartier sărăcăcios afectat de traficul de droguri, au declarat...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#politia, #sector 1, #inselaciune, #parchet, #imobiliare, #negare, #acuztaie , #frauda