Ziare.com

Petrosaniul se infrateste cu un oras din Suedia

Vineri, 26 Februarie 2010, ora 12:43

   

Petrosaniul se infrateste cu un oras din Suedia
Locuitorii din municipiul Petrosani si cei din localitatea Smedjebacken-Suedia vor deveni frati, dupa ce autoritatile locale au decis ca cele doua orase sa se infrateasca. Actul de infratire va fi semnat la Petrosani la inceputul lunii martie, cand o delegatie din localitatea suedeza va vizita zona.

"In perioada 2006-2008, reprezentanti ai comunitatii din Petrosani au fost implicati in proiectul 'EU villages-meeting points for citizens in Europe', alaturi de parteneri din Suedia, Cipru si Irlanda.

Proiectul a avut succes, bucurandu-se de aprecierea Uniunii Europene, astfel ca in noiembrie 2008, a obtinut locul I la categoria Comunicare. La inceputul lunii februarie, partenerii din Smedjebacken si-au manifestat dorinta de a veni la Petrosani in vederea semnarii protocolului de infratire si demararii discutiilor pentru continuarea proiectului 'EU villages'", declara Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Delegatia oficiala suedeza se va afla in municipiul Petrosani in perioada 2-4 martie, punctul principal al acestei vizite fiind momentul festiv al semnarii protocolului de infratire in data de 3 martie la primarie.

Citeste mai multe despre Petrosani oras infratit Suedia
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 452 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor