Pilotii americani si controlorii de trafic romani au probleme de comunicare

Joi, 03 Aprilie 2008, ora 16:01
1901 citiri
Pilotii americani si controlorii de trafic romani au probleme de comunicare

Pilotii avioanelor de lupta americane ce participa la asigurarea securitatii in timpul summit-ului NATO au avut unele dificultati de comunicare cu controlorii de trafic aerian romani si bulgari, informeaza cotidianul american Stars and Stripes in editia electronica.

Potrivit capitanului de aviatie George Downs, pilotii din subordinea sa au cooperat eficient cu controlorii de trafic aerian din Romania si Bulgaria si singurele probleme au fost cele de limba.

"De fiecare data cand aduci laolalta diferite tari, vor exista cateva dificultati lingvistice minore. Trebuie sa folosesti doua-trei feluri de exprimari pentru a te face inteles si pana la urma, te vor intelege", a declarat capitanul Downs.

Capitanul George Downs a zburat deja in doua misiuni deasupra zonei summit-ului si a declarat ca operatiunea din prima zi a reuniunii s-a desfasurat fara incidente.

In timpul summit-ului NATO, siguranta spatiului aerian este asigurata de avioane militare americane care au rolul de a repera orice amenintare. La operatiune participa 40 de avioane americane, inclusiv avioane de lupta.

Asta in timp ce 1.400 de persoane vor oferi asistenta sau ajutor medical, fiind situate in mai multe locatii din estul Europei, printre care baza aeriana Graf Ignatievo din centrul Bulgariei.

Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
Bancul Zilei: Ce gogoși mai bagă românii la telefon
Bancul Zilei: Ce gogoși mai bagă românii la telefon
Doi vecini Ia telefon: - Ce faci, Ioane? - Bine. În Maldive! - În Maldive? Ce faci acolo? - Vacanță, distracție. Mai o plajă, mai un cocktail, mai un sushi. Tu? - Eu în...
#trafic, #americani, #romani, #controlori , #frauda