Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pivniceru: Pactul pentru Justitie a fost agreat si are o forma preliminara

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 19:18
1562 citiri
Pivniceru: Pactul pentru Justitie a fost agreat si are o forma preliminara

Pactul pentru Justitie a fost agreat si are o forma preliminara in urma intalnirii dintre politicieni si reprezentantii din Justitie, a declarat, joi, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatoarea Mona Pivniceru, care a precizat ca urmeaza sa fie aplicat in doua etape.

"Pactul pentru Justitie a fost agreat, o sa mai avem o intalnire martea viitoare. Este posibil ca acest Pact sa se creeze in doi timpi si sa deblocam situatia, in sensul de a pune intr-o prima etapa toate problemele din Justitie si maniera de rezolvare a lor, urmand ca finalizarea sa apartina celor abilitati legal sa o faca. Noi suntem antemergatorii", a spus Pivniceru.

Potrivit presedintelui AMR, in cadrul intalnirii de joi, mediata de reprezentanti ai societatii civile, politicienii prezenti la discutie au fost de acord cu problemele semnalate de magistrati si s-au exprimat pentru infiintarea unei comisii parlamentare care sa se discute despre problemele din Justitie.

"Concluziile intalnirii sunt ca in Justitie exista probleme reale care afecteaza in mod direct cetateanul, in aceasta modalitate nu se poate continua si, cu sprijinul societatii civile, s-a incercat o mediere intre puterea judecatoreasca si celelalte puteri, pentru a putea stabili niste mecanisme de rezolvare a situatiei astfel incat sa se intre intr-o normalitate, dar nu prin intoarcerea la serviciu in aceeasi parametri. Domnul Ponta a marsat pe ideea pe care am solicitat-o noi, in speta de infiintare a unei comisii parlamentare pentru aceste probleme", a mai spus Pivniceru.

In opinia lui Pivniceru, in acest moment se poate discuta despre intruziunea puterii executive in actul de justitie.

"S-a discutat despre semnificatia conceptului de indepenta a puterii judecatoresti. Am pus pe masa acestei comisii de mediere documentele internationale care au definit substanta termenului de independenta a puterii judecatoresti. La acest moment, se poate discuta despre intruziunea puterii executive in actul de justitie", a adaugat Pivniceru.

La intalnire au participat Victor Ponta, Teodor Melescanu, Eugen Nicolaescu, Daniel Buda, Mircea Toader, Florin Iordache, iar din partea magistratilor Mona Pivniceru, Viorica Costiniu si altii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mona Pivniceru, #pactul pentru justitie, #proteste magistrati , #frauda