Popoviciu, Serban si Pitcovici nu pot sa iasa din tara inca 30 de zile

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 19:25
1346 citiri
Popoviciu, Serban si Pitcovici nu pot sa iasa din tara inca 30 de zile

Procurorii DNA au prelungit pentru 30 de zile interdictia de a nu parasi tara dispusa de Curtea de Apel Bucuresti pentru omul de afaceri Puiu Popoviciu, fostul sef al DGIPI, Cornel Serban, si pentru fostul sef al Diviziei Operatiuni din DGA, Petru Pitcovici.

Potrivit unor surse judiciare, cei trei s-au prezentat miercuri, 22 aprilie, la DNA, unde unul dintre procurorii de caz, Nicolae Marin, le-a inmanat ordonanta prin care s-a prelungit interdictia de a parasi tara.

Fostul sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, Cornel Serban, va contesta la Curtea de Apel Bucuresti prelungirea interdictiei de a parasi tara dispusa, miercuri, de procurorii DNA pe numele sau, a declarat, pentru NewsIn, avocatul acestuia, Ion Cazacu.

"Da, vom contesta din doua motive. Unul ar fi ca domnul Serban nu reprezinta un pericol de disparitie si de impiedicarea aflarii adevarului. Al doilea motiv consta in faptul ca ordonanta contine o dispozitie in afara legii.

Mai exact, lui Cornel Serban i se interzice sa exercite profesia sa, care este de politist. Practic, prin aceasta masura, i se incalca dreptul la a munci. Lui putea sa i se interzica dreptul de a ocupa functia detinuta, nu profesia", a declarat, miercuri, avocatul Ion Cazacu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, pe 1 aprilie, sa respinga ca nefondat recursul DNA impotriva deciziei de cercetare in libertate a fostului sef al DGIPI, Cornel Serban, a ofiterului Directiei Generale Anticoruptie, Petru Pitcovici, si a omului de afaceri Gabriel Popoviciu.

Decizia este definitiva. Sedinta de judecata de pe 1 aprilie a durat noua ore, timp in care au fost audiati cei trei acuzati.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, pe 30 martie, amanarea procesului, la cererea avocatului lui Serban, care a solicitat timp pentru a studia dosarul de urmarire penala.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, in noaptea de 25 spre 26 martie, arestarea preventiva a celor trei, procurorii declarand recurs.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticoruptie au luat, pe 24 martie, masura retinerii, pentru 24 de ore, a fostului rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Ioan Alecu, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave.

Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Procurorii DNA au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar şi restricţiile impuse iniţial preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Iulian Dumitrescu, fost...
Plângere penală depusă de USR împotriva lui Robert Negoiţă, pentru contracte cu dedicaţie de peste 15 milioane euro
Plângere penală depusă de USR împotriva lui Robert Negoiţă, pentru contracte cu dedicaţie de peste 15 milioane euro
Candidatul USR pentru Primăria Sectorului 3 Lucian Judele şi deputatul USR Emanuel Ungureanu au depus o plângere penală împotriva primarului Sectorului 3 Robert Negoiţă şi a...
#Puiu Popoviciu, #Cornel Serban, #DNA, #prelungire interdictie , #frauda
Comentarii
V
valentin.m
rank 1
Ce ma conteaza 350 de milioane de EURO cand paguba de 600 de milioane de euro de la ROMPETROL a fost trecuta la BURSA SI TRANSFORMATA IN ACTIUNI DE BURSA si din paguba s-a transformat in milioane de euro pentru clasa pulitica.