Popoviciu spune ca ca nu i-a cerut fostului sef DGIPI sa intervina la DNA

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 21:50
1266 citiri
Popoviciu spune ca ca nu i-a cerut fostului sef DGIPI sa intervina la DNA

Gabriel Popoviciu a declarat, miercuri, la audierea sa la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca niciodata nu i-a cerut ajutorul fostului sef al DGIPI, Cornel Serban.

Mai mult, nici acesta nu s-ar fi oferit sa intervina in dosarul de la DNA deschis pe numele omului de afaceri.

In fata instantei care judeca recursul DNA impotriva deciziei de a-l cerceta in libertate, omul de afaceri Gabriel Popoviciu a afirmat ca, in data de 24 martie 2009, fiind chemat la DNA, procurorul Marian Nicolae i-a prezentat un referat de 17 pagini, prin care se incepea urmarirea penala impotriva sa pentru complicitate la abuz in serviciu.

In aceeasi zi, procurorii i-a prezentat lui Popoviciu ordonanta de retinere pentru 24 de ore. "I-am zis procurorului ca este o masura exagerata, dar Marian Nicolae mi-a zis ca va merge 'pana in panzele albe cu acest dosar' ", a declarat Popoviciu in instanta.

Omul de afaceri a spus ca a aflat de la fostul sef al DGIPI ca Ion Motoc, denuntator in acest caz, vrea sa il intalneasca si ca nu i-a cerut lui Cornel Serban relatii suplimentare legate de intalnirea cu ofiterul DNA, pentru ca Serban este "om de incredere".

In acest context, Popoviciu a declarat ca se stie cu fostul sef al DGIPI de aproximativ doi ani, intre ei existand strict relatii de "simpatie reciproca".

Popoviciu a povestit, la audierea de miercuri ca, in cadrul intalnirii cu serban si Motoc, ofiterul DNA a pus in discutie dosarul pe care il instrumenteaza, 206/ P/2006, cu precizarea ca si omul de afaceri este cercetat in acest dosar.

De asemenea, potrivit lui Popoviciu, Motoc ar fi precizat, la respectiva intrunire, ca are de inmanat o citatie pentru fostul rector al Universitatii de Stiinte Agronomice, Nicolae Alecu, anchetat si el in dosarul Baneasa, si o adresa catre societatea Baneasa Investment, prin care solicita anumite documente ce ii erau necesare.

Omul de afaceri a mai spus ca a asistat la o discutie telefonica intre Motoc si o alta persoana, din care a inteles ca masina de serviciu a ofiterului DNA era trimisa dupa copilul lui Motoc.

In acest context, a precizat Popoviciu, Serban s-a oferit sa ii puna la dispozitie o masina de serviciu. Omul de afaceri a mai declarat ca Motoc a avut o ezitare la propunerea lui Serban, dupa care i-a dat documentele lui Popoviciu si, de asemenea, i-a inmanat numarul de telefon mobil si numarul de fix de la DNA.

Popoviciu a povestit ca fostul sef DGIPI a plecat de la intalnire, iar ulterior Motoc i-a spus ca, in cazul in care vor mai avea "contacte ulterioare", nu trebuie sa stie si serban.

Ulterior, Popoviciu i-a povestit lui serban ce i-a spus Motoc, exprimandu-si totodata teama in legatura cu tergiversarea dosarului pe care il avea la DNA.

Fostul sef DGIPI l-ar fi sfatuit sa nu dea curs vreunei incercari de corupere a unei persoane care se ocupa de dosarul de la DNA. "Nu i-am cerut niciodata lui Motoc sa adopte o solutie contrara probatoriilor administrate", a precizat Popoviciu in cadrul audierii de miercuri.

Intrebat de instanta ce a discutat cu Alecu in timpul cercetarii, Popoviciu a declarat ca doar i-a acordat sprijin moral, in sensul ca i-a spus sa stea linistit, ca adevarul va iesi la iveala si ca ei nu se fac vinovati de savarsirea unor fapte penale.

Fostul sef al DGIPI, Cornel Serban, a sustinut, miercuri, la audierea sa in fata instantei, ca era amic de doi ani cu omul de afaceri Gabriel Popoviciu si ca denuntatorul Ion Motoc de la DNA a avut interesul sa ajunga, prin intermediul sau, la acesta.

Cornel Serban, ofiterul DGA, Petru Pitcovici, si omul de afaceri Gabriel Popoviciu au fost audiati, miercuri, de magistratii inaltei Curti de Casatie si Justitie, care judeca recursul DNA impotriva deciziei de cercetare in libertate a celor trei. Acestia au fost de acord sa fie audiati la recurs.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Popoviciu ajutor Serban, #scandal DGIPI, #proces Gabriel Popoviciu , #frauda