Predoiu i-a trimis lui Basescu propunerea de reinvestire a lui Kovesi

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 20:51
1421 citiri
Predoiu i-a trimis lui Basescu propunerea de reinvestire a lui Kovesi

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, i-a trimis, vineri, propunerea de reinvestire a Laurei Kovesi in functia de procuror general presedintelui Traian Basescu, dupa ce joi Sectia pentru procurori a CSM i-a dat acesteia aviz negativ pentru inca un mandat.

Potrivit procedurii, numirea procurorului general se face de catre presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii, precizeaza MJ intr-un comunicat.

Procurorul general, Laura Kovesi, a declarat, joi, dupa ce membrii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au avizat negativ propunerea de reinvestire in functie, ca nu comenteaza decizia, dar ca se astepta la un interviu referitor la activitatea sa,nu la declaratii publice.

"Nu o sa comentez decizia Consiliului Superior al Magistraturii, ma asteptam la un interviu pe detalii strict tehnice, dar a fost mai mult pe declaratiile publice vizavi de activitatea CSM", a spus Kovesi, dupa ce a aflat ca propunerea ministrului Justitiei de reinvestire a sa in functia de procuror general a fost respinsa cu 5 la 1 de membrii CSM.

Laura Codruta Kovesi a mai spus ca decizia finala ii apartine presedintelui Traian Basescu si ca isi va duce pana la final mandatul, pe care il apreciaza ca fiind "foarte bun".

"M-am prezentat in fata lor ca procuror general, nu ca membru al CSM", a mai spus Kovesi.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a plecat imediat ce a aflat decizia Sectiei pentru procurori, fara a face declaratii.

Laura Codruta Kovesi nu a primit, joi, aviz favorabil de la Sectia pentru procurori a CSM pentru inca un mandat de procuror general, urmand ca presedintele Traian Basescu sa ia o decizie privind numirea ei.

Cinci membri ai Sectiei au votat impotriva avizarii, iar unul pentru, la vot participand si ministrul Predoiu, care a propus reinvestirea.

Potrivit procedurii, numirea procurorului general se face de catre presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii. Avizul CSM este consultativ.

Avizul a fost dat in conditiile in care, joi, membrii Sectiei pentru procurori a CSM i-au reprosat Laurei Kovesi declaratiile cu privire la Consiliu, faptul ca nu a venit la multe sedinte ale institutiei si faptul ca a atacat cu recursuri toate hotararile privind drepturile salariale ale procurorilor.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a sustinut joi, in cadrul sedintei Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, ca este nevoie de "un procuror decis si curajos", solicitand CSM aviz favorabil pentru reinvestirea in functie a Laurei Kovesi.

Laura Codruta Kovesi a fost numita procuror general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie in data de 2 octombrie 2006, prin decret al presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

Intre timp, presedintele Basescu i-a reprosat, la inceputul lunii, lui Kovesi modul in care procurorii au instrumentat dosarul Revolutiei, in timpul unei discutii intre seful statului cu reprezentantii revolutionarilor si cu fostul procuror militar Dan Voinea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Kovesi reinvestire basescu, #Predoiu propunere reinvestire Kovesi , #frauda