Primarul Chisinaului, audiat o ora si jumatate la Procuratura

Joi, 16 Octombrie 2008, ora 18:42
1444 citiri
Primarul Chisinaului, audiat o ora si jumatate la Procuratura

Procuratura municipala Chisinau l-a audiat joi timp de o ora si jumatate pe primarul capitalei moldovene, Dorin Chirtoaca, cercetat penal pentru abuz in serviciu intr-un dosar legat de numirea in functie a sefului unei directii din Primarie.

Dosarul penal a fost deschis pentru ca primarul l-a numit pentru a doua oara in functie pe seful Directiei pentru sanatate a Primariei Chisinau, Mihai Moldoveanu.

Dorin Chirtoaca a declarat in fata procurorului care instrumenteaza cazul ca, in conformitate cu prevederile legii referitoare la administratia publica locala, numirea in functie a conducatorilor de subdiviziuni este una din atributiile primarului. Prin urmare, numirea in functie a directorilor s-a facut in conformitate cu legislatia.

Actiunile Procuraturii se inscriu in sirul de presiuni exercitate de putere asupra autoritatilor municipale, in incercarea de a compromite activitatea si imaginea partidelor de opozitie, conform lui Dorin Chirtoaca.

Primarul liberal al Chisinaului a tinut sa sublinieze ca, anterior, fostul primar interimar Veaceslav Iordan, apropiat Partidului Comunistilor, desemnase la randul sau mai multi conducatori de directii, insa aceste dispozitii nu au fost contestate, iar persoanele numite astfel isi indeplinesc in continuare atributiile.

Avocatul primarului de Chisinau, Ion Casian, a afirmat ca acuzatiile de abuz de putere care ii sunt aduse clientului sau sunt neintemeiate si abuzive si ca ordonanta de incepere a urmaririi penale va fi contestata in instanta de judecata.

Acesta nu este primul dosar penal intocmint impotriva lui Dorin Chirtoaca de cand a preluat functia de primar general al Chisinaului. Insa pana acum toate cauzele penale au fost clasate, deoarece nu existau temeiuri legale pentru inceperea lor, conform unui comunicat de presa al Primariei.

Primarul liberal Dorin Chirtoaca a obtinut mandatul in urma scrutinului local din 2007, unde l-a avut contracandidat pe reprezentantul Partidului Comunistilor, Veaceslav Iordan, care detinuse anterior functia de primar in exercitiu al Chisinaului.

Opozitia a preluat o Primarie cu datorii mari, cu un sector termoenergetic problematic si cu relatii tensionate cu structurile centrale ale statului si intreprinderile municipale, controlate de autoritatile comuniste.

Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un oraș italian este gata să interzică gustările de la miezul nopții, printre acestea: înghețata și pizza. Autoritățile propun chiar o nouă lege pentru a interzice aceste plăceri. Dacă...
Susținătorii oligarhului fugar Ilan Șor, care au creat la Moscova o alianță electorală anti-Maia Sandu, se plâng de hărțuire pe aeroportul din Chișinău VIDEO
Susținătorii oligarhului fugar Ilan Șor, care au creat la Moscova o alianță electorală anti-Maia Sandu, se plâng de hărțuire pe aeroportul din Chișinău VIDEO
Liderii noului bloc electoral pro-rus Victorie, care gravitează în jurul oligarhului fugar Ilan Şor şi se opun planurilor preşedintei Maia Sandu de a adera la Uniunea Europeană, au declarat...
#primar, #Chisinau, #audiat, #procuratura , #frauda